miercuri, 17 august 2016

Mancare chinezeasca

By Sidonia Toncean   Posted at  09:30   Preparate din carne de vitel 9 comments


Bucătăria chinezească este una dintre cele mai bogate moșteniri culinare de pe Pământ. Mâncarea chinezească solidă se mănâncă cu bețișoare (de obicei din bambus) dintr-un vas mai adânc.
Chiar daca obisnuiesc sa manance tot soiul de preparate ciudate, chinezii se pot lauda si cu preparate clasice sau delicatese pe baza de orez, fructe de mare si legume,cu taitei, care vor impresiona si satisface gusturile oricarui turist.
Mancarea chinezeasca are mai multe  stiluri de gatit:
- bucataria de vest (Sichuan) e iute si adesea afumata,
- bucataria mandarina, de nord (Beijing), e mai grea si mai saraca in orez sau derivatiile sale (taitei),
- bucataria de est (Shanghai) e mai usoara (mult peste si fructele de mare, ca si in sud) si mai dulceaga,
- iar bucataria de sud (cantoneza) se apropie cel mai mult de ce ajunge si pe la noi, cu sosuri mai dulci, mai acrisoare sau mai iuti si cu o varietate mare de tipuri de carne prajita .
Mancarea aceasta a iesit atat de buna, ca abia astept sa o mai fac. Cred ca gustul aparte l-au dat condimentele asiatice folosite.





Avem NEVOIE de :

200 g taitei de orez
400 g legume chinezesti Wok
250 g carne tocata(pui, vitel)
1 morcov
3 fire ceapa verde
1 ardei iute rosu
2 linguri ulei
sos Teriyaki
sos soia
sare
piper




MOD de PREPARARE :

Curatam morcovul, il spalam si il stergem, apoi il dam pe razatoarea mica.
Ardeiul iute il tocam marunt.




Intr-un wok incingem uleiul si tragem la tigaie morcovul si 1/2 din ardeiul iute.
Amestecam de cateva ori pina uleiul capata culoarea portocalie, 2-3 minute.




Intr-un bol amestecam carnea tocata cu restul ardeiului iute tocat, cu cate 2-3 linguri din cele doua sosuri si asezonam.




Punem in wok peste morcov carnea si vegetalele chinezesti scurse de sos, apoi amestecam pina se schimba culoarea carnii tocate.




Oparim taiteii de orez conform indicatiilor de pe pachet, ii adaugam apoi in wok , impreuna cu ceapa verde tocata si niste marar verde tocat ( optional).




Amestecam toate componentele din wok si potrivim gustul cu condimente, daca mai este cazul.
O mancare foarte usor de facut, rapid si tare gustoasa. Merita sa o incercati...
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:


  1. Nicolaus Mihai Cristian

    Imi place combinatia ..Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  2. Luminita Filip

    Minunata! Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Giurgiu Claudia

    Arata minunat. Nu stiu ce sa zic de betele astea...parca nu as da furculita .Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  4. Nina Hotu

    Delicios , pofta mare ! Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Carmen Paraschiv

    Bun bun ...Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  6. O portie mare,mare ai pentru mine ca-mi place tare??

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.