Ceva simplu si gustos, una dintre cele mai simple mâncăruri, dar asta nu ne împiedică să o pregătim mereu, cu mazăre proaspătă- vara, sau congelată – iarna.
O singura problema este...1/2 din famile o mananca cu mare placere, cealalta nu, iar cine mananca mazare , nu agreaza fasolea verde, deci trebuie sa o fac in doua feluri mereu.
Asa ca m-am luat dupa retetele Oanei ca doar ea este gazda provocarii Weekend cu spor, din aceasta luna.
Avem NEVOIE de :
700 g mazare
4 pulpe pui
1 morcov
2 cepe
putin ardei gras rosu
2 linguri pasta rosii
1 lingura faina
condimente pui
sare
piper
2 linguri ulei
patrunjel verde
MOD de PREPARARE :
Spalam si curatam pulpele de pui, apoi le tamponam cu servet de hartie si le condimentam bine pe toate partile.
Calim putin pulpele in ulei, pe toate partile.
Ceapa curatata o tocam, ardeiul il taiem cubulete iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica.
Amestecam impreuna cu pulpele prajite, adaugam apa cat sa acopere pulpele si lasam sa dea cateva clocote.
Adaugam mazarea si lasam sa fiarba pina e fiarta carnea si mazarea.
Cam dupa o ora facem un amestec din faina, pasta de tomate, amestecate cu un polonic de apa(sos) de pe mazare, apoi rasturnam compozitia peste mazare si lasam sa fiarba 5 minute.
Presaram deasupra patrunjel verde tocat.
E atat de buuuuuuna !
Pofta mare sa aveti !
Ce bine ti-a reusit! Pofta sa aveti! :)
RăspundețiȘtergereLupsan Mariana
RăspundețiȘtergereEu aleg mazarea. Dar cand o faci?!
Îmi place ·
Am facuto deja...Sunt retete pe care nu am apucat sa le postez.
ȘtergereOana Durican
RăspundețiȘtergereNu pot alege. Amandoua imi plac ...
Imi place ·
Atunci ...Pofta mare ca doar sunt minunatele tale retete !
ȘtergereTerezia Violeta Nicoara
RăspundețiȘtergereAm ales amândouă arată foarte apetisanta ! Îmi place.
Multumesc si...pofta mare !
Ștergere