marți, 16 august 2016

Ostropel de pui cu usturoi

By Sidonia Toncean   Posted at  08:00   Preparate din carne de pui 4 comments

Ostropelul de pui( un fel de tocanita cu usturoi ) este un preparat culinar românesc ,uşor de gătit , delicios de te lingi pe degete.Este facut domol, la foc mic, cu multa rabdare si dragoste.Dar se face usor, de catre oricine.
Combinatia de pui, sos de rosii si usturoi, miroase a bucataria  bunicii, de la tara...nu credeti ?Are si aceeasi aroma, mai ales daca e facut pe soba bunicii.
Ostropelul de pui este  gata rapid și se poate prepara la tigaie sau în cuptor. 




Avem NEVOIE de :

1 pui de la tara(preferabil)
2 cepe
5-6 catei usturoi
400 ml rosii cuburi
1+1  cana supa de carne
1 lingura pasta ardei kapia
5-6 rosii cherry
6  linguri ulei
sare
piper
boia
patrunjel verde



MOD de PREPARARE :

Intr-un bol amestecam doua linguri de ulei cu celelalte condimente, apoi ungem cu sosul obtinut, carnea de pui, pe toate partile.
Dam carnea la rece macar 15 minute, ideal ar fi de seara pina dimineata.




Intr-o tigaie punem celelalte doua linguri cu ulei si rumenim frumos carnea, pe ambele parti.




Curatam ceapa si o taiem solzisori.
Scoatem carnea rumenita din vas si punem acolo ceapa pe care o lasam acolo, invartind in ea, pina se inmoaie.




Adaugam puiul rumenit, rosiile cherry taiate in jumatati si supa de carne.
Lasam sa fiarba domol , pina carnea este bine patrunsa.
Potrivim gustul de sare si piper.




Usturoiul curatat( cat mai mult, daca va place) il taiem feliute subtiri si il adaugam la carnea ce fierbe domol.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba in continuare.



Cand carnea este bine patrunsa adaugam rosiile cuburi si amestecam in compozitie, lasand sa mai fiarba 10-15 minute.



Drept garnitura , am ales pentru astazi, in loc de mamaliguta, un cus-cus, bun de tot.
Punem 2 linguri de ulei intr-o tigaie nonaderenta, sa se incinga.
Adaugam cus-cus-ul si il prajim pina isi schimba culoarea in maroniu.




Adaugam o cana cu supa peste cus-cus , asezonam si lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe plic.
Daca este nevoie mai adaugam supa.



Cand sunt gata toate , stingem focul la aragaz si putem servi ostropelul, dupa ce am presarat deasupra lui patrunjel verde tocat.




Va spun ca este delicios ...are gust ca la bunica, zau !
Pofta mare sa aveti !




L-am facut si cu orez


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.