vineri, 26 august 2016

Papricas de cartofi cu carnati

By Sidonia Toncean   Posted at  07:00   Preparate din carne de porc 14 comments

Despre papricas pot sa va spun ca numele-i vine de la paprika, adică boia dulce de ardei sau  boia iute-iute, o fala a bucatariei maghiare.
Acest papricas ,din bucataria ungureasca ,este un fel de varianta a gulyasului cu carnati  si este cea mai rapida si mai simpla dintre toate. Gustul carnatilor afumati da nota finala a acestei mancari bune si ieftina.
Reţeta de mai jos este una foarte simpla si este una din variantele in care se face papricasul, adica cu cartofi. Cealalta varianta este cu galuste.
Iese ceva satios, gustos si rapid de facut!





Avem NEVOIE de :

800 g cartofi
200 g carnati afumati
1 si 1/2 ceapa
1 rosie
1/2 ardei rosu
2 linguri pasta de ardei
2 linguri ulei
patrunjel verde
1 foaie dafin
sare
piper

usturoi



MOD de PREPARARE :


Se curata ardeiul si se taie cubulete, la fel si rosia. Ceapa se taie solzisori.

Cartofii curatati se taie in lungime si carnatul rondele( daca este prea gros se mai taie in doua).


Se pune la calit ceapa, ardeiul si rosia si se lasa putin sa se inmoaie.Adaugam pasta de ardei , usturoiul ( facultativ)amestecam si lasam inca 2 minute pe foc.



Se adauga cartofii si apa pina trece de nivelul cartofilor.
Se pune sarea si piperul necesar.Lasam sa fiarba acoperit pina ce incep cartofii sa se sfarme.



Adaugam si carnatii rondele si foaia de dafin si lasam sa mai dea cateva clocote.




La servire adaugam patrunjel verde tocat, deasupra.
Servim cu muraturi sau cu salata.

Pofta buna !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

14 comentarii:

  1. Nina Hotu

    Super , vin la masa . Sa aveti pofta ! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

  2. Rodica Liana Mindrutiu

    Wauu ce meniu si ce culori frumoase! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina Panainte

    Chiar că nu mai stim! Extraordinar de bine arată! Mulțumesc frumos! O seară minunată! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniela Angelica Bloju

    La tocănița de curcan m-am gandit azi :) am luat piept de pui ..am zis ca e mai rapid. Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buna, stim, stim! As manca si cu ochii, dar inca ma feresc de cartofi, mananc ceva cu cartofi doar o data pe saptamana. Deja am facut ieri o salata orientala, dar data viitoare imi fac un pic de mancare din asta, papricas. Dar n-o fac iute, ca nu ma lasa stomacul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi in casa , inclusiv nepotelul, mancam condimentat bine...dar tu poti sa-ti faci dupa gustul tau, draga mea.

      Ștergere
  6. Mioara Ioan

    Si noua ne place tare mult, dar pun carne in loc de carnat, si las sa fiarba putin cu carnea apoi pun cartofii! este suuuper buna, satioasa si gustoasa! Multumim Sidy!
    Îmi place · Răspunde · 14 ore

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu carne e si mai gustos papricasul, dar cu carnatii acestia au oleaca de gust de afumat...

      Ștergere
  7. Mandru Eugenia

    Mancarea de baza a oricarui ardelean! "Ce sa fac de mancare??? Un papricas de cartofi cu carnati ....!"

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.