In luna decembrie 2013 Stefania Anastasiu lasa provocarea Weekend cu spor.
Stefi se intreba : "...de ce "Weekend cu spor" ?
"Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi....
Asa ca pornind de la aceste aspecte, m-am gandit sa lansez aceasta provocare, pentru bloggerii culinari, la care va invit pe toti cu mare drag!!!..."
Si uite asa au trecut doi ani si jumatate, iar luna aceasta , gazda acestei provocari este draga mea prietena Oana D .
Ea ne-a propus trei categorii si anume :
- salate
- retete internationale
- felul doi
Pentru inceput eu am ales sa fac reteta Muschiulet de porc cu cartofi la cuptor si sos de ciuperci cu smantana ...apoi gasesc eu si alte bunatati.
Avem NEVOIE de :
1 kg pulpa porc
300 ml cidru
4 fire cabanos
6-7 cartofi
400 g ciuperci taiate
1/2 ardei gras rosu
150 ml smantana
1 lingura mustar cu boabe
2 catei usturoi
sare
piper
boia afumata
ienibahar
patrunjel verde
felii cascaval - optional
MOD de PREPARARE :
Taiem carnea felii apoi le batem intre doua folii de plastic sau intr-o punga de nailon.Evitam astfel sa rupem feliile sau sa facem mizerie in jurul nostru.
Condimentam feliile cu sare, piper si boia, pe ambele parti.
Taiem cabanosul dupa marimea feliilor de carne, iar la capete il crestam in forma de cruce. Capetele cabanosului sa ramana in afara snitelului.
Asezam cabanosul pe felia de carne si il rulam strans, fixand cu o scobitoare.
La cateva felii de carne am pus si o felie de cascaval si una de ardei gras.
Arata foarte bine asa ,cand il tai ,dar eu nu am mai apucat sa fac poze, copiii erau flamanzi...
Curatam cartofii si ii taiem in felii mai groase, asezandu-i intr-un bol in care punem putin ulei de masline , sare si putina verdeata tocata( dupa preferinta).
Intr-o tava care merge la cuptor punem carnea si cartofii, adaugam cidrul si acoperim tava cu un capac sau o folie de staniol.
Cuptorul este incalzit dinainte la 180 de grade.
Lasam tava cam 45 de minute la cuptor, apoi inlaturam folia si lasam sa se rumeneasca putin.
Preparam sosul intre timp.Ciupercile maruntite, impreuna cu putin ardei gras tocat , le tragem la tigaie in putin unt sau ulei de masline, la foc mic.
Boabele de ienibahar le pisam apoi le adaugam la ciuperci , impreuna cu mustarul cu boabe si smantana groasa.
Lasam sa fiarba cateva minute apoi presaram patrunjel verde tocat, deasupra.
Cand carnea si cartofii s-au rumenit, ii scoatem din cuptor si servim 1-2 rulouri cu felii de cartofi si sos de ciuperci.
Cred ca varianta ta este perfecta! Te pup, weekend placut! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Oana dar am incercat sa fiu cat mai aproape de reteta...
Ștergere