Este o mancare apreciata si des preparata in bucataria romaneasca.
Carnea de porc si sosul de rosii merg, dupa parererea mea, foarte bine, pentru ca ele se completeaza, atunci cand langa fripturica pui un pahar aburit cu bere sau vin.
Reteta se pregateste fara prea mult efort, mai ales atunci cand ai foarte multe de facut si timpul este foarte scurt.
Merge de minune alaturi de garnituri simple – piure de cartofi, orez si muraturi sau o salata.
Avem NEVOIE de :
1 kg pulpa porc
1 legatura mare de ceapa verde
6-7 catei de usturoi
1 cutie rosii cuburi Delikat
200 ml vin alb
rozmarin verde
cimbru verde
sare
piper
ulei
MOD de PREPARARE :
Pulpa de porc o taiem felii potrivit de groase si le condimentam pe ambele parti, apoi le punem la rece pentru 10-15 minute.
Intr-o tigaie punem putin ulei si rumenim carnea pe ambele parti.
Apoi o scoatem si o punem intr-un vas termorezistent cu capac.
Ceapa tocata o tragem la tigaia in care s-a rumenit carnea , apoi adaugam cuburile de rosii si le lasam pe foc 10 minute sa fiarba.
Punem amestecul peste carnea din vasul termorezistent, adaugam usturoiul, vinul.
Presaram cimbrul si rozmarinul deasupra, acoperim vasul si dam la cuptorul dinainte incalzit , pentru 50-60 de minute.
Luam apoi capacul de pe vas si mai lasam la cuptor pina se inmoaie carnea.
Legumele din vas le scoatem si le dam prin blender , obtinem un sos delicios pe care il punem peste carnea din farfurii.
Servim friptura alaturi de un orez si salata verde.
Pofta mare sa aveti !
Simona Dinu
RăspundețiȘtergereCe bine arataaaaaa ! :*Îmi place ·
Si este si tare gustoasa...
ȘtergereChiar mi-era dor de o friptura din asta cu sos la cuptor. Insa eu o prefer cu piure. Nah! Ca-mi ploua-n gura..!
RăspundețiȘtergereSi eu o prefer cu cartofi, dar am zis sa mai schimb oleaca....
Ștergere