O reteta simplu de facut, delicioasa, cu pulpe aromate si caramelizate.
Pulpele de pui cu o glazura deosebita, crocanta si aromata.
Se fac foarte usor si sunt foarte pe gustul tuturor.
Avem NEVOIE de :
pulpe de pui ( pui de la tara)
4 mere
1 lingura untura
70 g unt
4 linguri miere
usturoi
1 lamaie
sare
piper
boia
bobite de rodie
MOD de PREPARARE :
Pulpele de pui portionate le asezonam si le asezam intr-o tava non-aderenta unsa cu untura.
Le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , pina se rumenesc frumos si i8ntra furculita in ele, cam 60 de minute.
Merele spalate si curatate de cotor , le taim felii si le tragem la tigaie in untul topit.
Deasupra punem usturoiul curatat si dat prin presa.
Lasam merele sa se prajeasca frumos , pe ambele parti.
Le asezonam cu sare si piper.
Cand sunt gata merele , le rasturnam peste pulpele din tava si punem deasupra lor mierea si zeama de lamaie.
Dam tava iar la cuptor pentru 15-20 de minute sa se caramelizeze toate.
Servim pulpele glazurate alaturi de merele glazurate, un piure de cartofi si bobite de rodie.
Pofta mare sa aveti !
Nu stiu daca as manca pulpe cu mere, eu nu poftesc la combinatii de acest gen, dar macar pulpele glazurate tot le-as incerca.
RăspundețiȘtergereAsa am fost si eu la inceput...nu ma puteam gande ce gust ar putea avea carnea cu fructe, dar m-am lamurit repede, pentru ca am mai facut retete de carne cu rodie, piersici, portocale...Si ne-a placut mult.
ȘtergereInceputul e greu !
Oana Durican
RăspundețiȘtergereLa mine e o "buba pe creier", cred. Nu pot asocia un produs de desert, adica marul sau portocala, cu ceva ce fac mancare la felul doi. Adica, stai sa-ti spun mai bine. Am mancat candva, in Oradea (am niste rude :)) ) era prin 1988 in iulie (tin minte, pt ca venisem la o nunta direct cu avionul de la Bucuresti, si terminasem anul 3 de facultate) o ciorba cu zarzare sau prune mici si verzi. Asa aveau in restaurantul respectiv. De fapt, e foarte mult spus ca am mancat, doar am gustat-o, n-am putut sa mananc asa ceva, mintea mea a refuzat asocierea. Neah! :P eu ti-am zis ca am o gramada de ciudatenii culinare si inca vreo cateva zeci de gramezi din restul :))))) Stai sa vezi, la restaurantul meu preferat, Noir, reteta casei este muschi de vita la cuptor cu sos de ciocolata. Crezi ca as putea pune gura pe asa ceva?? :D Nici prin vis ...
Daca e asa...stai blinda ! Nu vei gusta niciodata asemenea retete....!
Ștergere