marți, 16 august 2016

Tarta cu branza , rosii si busuioc grecesc

By In bucatarie la Sidy   Posted at  15:00   Aperitive 7 comments

Aceasta tarta are un blat foarte fraged si aromat ce se imbina de minune cu gustul de branza si rosii.
Va recomand sa-l faceti voi acasa, daca aveti timp,deorece nu se compara gustul unui foietaj gata cumparat, cu cel pregatit in casa, cu unt.
Tarta aceasta este pentru momentele in care vrem sa facem ceva gustos si rapid.




Avem NEVOIE de  ;

- pentru blat:
200 g faina
100 g unt foarte rece
1 ou
sare

- pentru umplutura   :
200 g branza
1 ceapa
200 g sunca( optional- familia mea e carnivora)
2-3 oua
marar verde
100 g mozzarella
2-3 rosii
50 g masline verzi
busuioc grecesc




MOD de PREPARARE :

Acest aluat de tarta este unul foarte simplu de facut, fraged dar in acelasi timp crocant.
Ingredientele trebuiesc tinute neaparat la frigider ,inainte de a fi folosite.

In cuva robotului de bucatarie punem faina , cuburile de unt rece si putina sare.



Pornim robotul si il lasam 1-2 minute pina cand de amesteca faina cu untul si devine ca si biscuitele sfaramat.
Daca framantai aluatul cu mana , untul se va incalzi si aluatul nu va mai fi crocant.
Adaugam apoi ouale ,rind pe rind, amestecam in continuare pina cand se formeaza o sfera de aluat.





Aluatul astfel format il punem intre doua foi de copt si il intindem cu sucitorul, intr-o foaie subtire de cam 5 mm.
Dam foaia cu aluatul intins, la rece ,in frigider, pentru macar 30 de minute.



Sunca o taiem marunt, mozzarella felii, iar branza o dam pe razatoarea mare.
Tocam mararul marunt.




Punem intr-un bol toate ingredientele taiate, adaugam ouale, amestecam si asezonam.


Scoatem aluatul din frigider si il asezam in forma de tarta, avand grija sa fie aluat si pe margini.Ce este in plus, indepartam.
Intepam aluatul de tarta cu o furculita , apoi punem umplutura.
Deasupra punem rondele de mozzarella, felii de rosii si masline.




Punem si buchetele de busuioc, deasupra.
Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit, la160 de grade, pina se rumeneste deasupra.




Scoatem tarta coapta si rumenita, din cuptor, o asezam pe tava de servit si o putem portiona.
Se poate consuma tarta atat calda cat si rece, merge si la pachet.
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

7 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.