miercuri, 10 august 2016

Tort cu crema de vanilie si piscoturi

By Sidonia Toncean   Posted at  11:04   Torturi 14 comments

Un desert delicios si simplu de facut, nu necesita mult timp si este foarte gustos.
Altceva am vrut eu sa fac , dar ...timpul asta, bata-l vina !
Am vazut pe mai multe bloguri ceva asemanator, dar mai multe am citit pe blogul Andreei , deci de acolo m-am inspirat oleaca ,restul din retetele pe care le-am mai facut , dar a iesit ceva tare bun.
Voi puteti face fie tort, fie prajitura...



Avem NEVOIE de :

Blat 
6 albusuri
180 g zahar
100 ml lapte
1 lingura cacao( nu suntem amatori de cacao-voi puteti pune 25-30 g , sa fie mai inchisa la culoare)
160 g faina
60 ml ulei
1 praf copt
esenta rom
1 zahar vanilat Bourbon

Crema
150 ml frisca lichida
1 baton vanilie
6 galbenusuri
1 lingura amidon
200g zahar
10 g gelatina


8 piscoturi
granule de ciocolata(ornamente)
betisoare de ciocolata(stiks-uri)




MOD de PREPARARE :


Batem albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat.
Mixam in continuare pina se intareste iar spuma.



Adaugam uleiul putin cate putin, mixand in continuare, ca la maioneza.




Faina cu praful de copt si cu cacaoa( nu suntem amatori de cacao-voi puteti pune 25-30 g , sa fie mai inchisa la culoare) le carnem peste albusurile batute spuma si le amestecam usor cu o spatula, sa nu se lase albusurile.




O forma de tort de 26 cm o tapetam cu hartie de copt unsa cu putin unt, apoi adaugam compozitia blatului, pe care o nivelam.

Asezam deasupra piscoturile si le apasam sa intre in aluat.




Coacem blatul in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, cam 30 de minute, pina trece testul scobitorii, iar dupa ce s-a copt , o lasam sa se raceasca in cuptor, cu focul stins si usa deschisa.

Preparam crema punand laptele la incalzit impreuna cu pastaia de vanilie.




Galbenusurile le mixam spuma impreuna cu zaharul pina isi dubleaza volumul.




Adaugam apoi amidonul, omogenizam



Adaugam laptele caldut, dupa ce am sectionat pastaia de vanilie si am scos semintele cu un cutit




Punem crema obtinuta pe bain-marie - (eu am primit de la fiul meu cel drag, din UK , o oala cu pereti dubli, anume pentru creme si e tare buna, nu se prinde crema, chiar daca nu invarti in ea-) si amestecam pina se ingroasa ca o budinca.




In reteta Andreei se pune si gelatina hidratata, dar nu mai era nevoie pentru ca era destul de groasa si fara ea, asa ca eu nu am mai pus-o.
Lasam sa se raceasca crema.




Blatul fara hartia de copt se pune din nou in forma de tort cu marginea detasabila, il insiropam cu apa fiarta, zahar dupa gust si esenta de rom.



Deasupra asezam crema (lasam doua linguri deoparte sa ungem tortul pe lateral) si dam tortul la rece cam 3 ore.
Apoi ungem si lateralele tortului cu crema, punem sticks-urtile de ciocolata pe lateral9 as fi pus mai multe , dar s-u hotarat sa nu stea, tocmai de aceea le-am legat).



Deasupra presaram granule de ciocolata ornament.
Dam tortul la rece pina a doua zi.



Tortul il puteti taia dupa bunul plac.
este delicios va asigur si ar fi iesit mult mai aratos daca era cu mai multa cacao, dar...




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

14 comentarii:

  1. Doina Negru

    Merci,draga mea!
    Sunt la cura de slabire!Ma saborezi ,nu alta ! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce dieta tii Doina, ca pe tine te sufla vintul...?

      Ștergere
  2. Relu Breaz

    Eu cand aveam piciorul in gips ,nu puteam nici sa mananc dar mite sa prapar...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astea sun retete pe care nu am apucat sa le postez !!! Acum am timp...

      Ștergere
  3. Tedy Pogăceanu

    Piș... coturi de la ipsosul cizmuliței!!! Tot mi-ar place să gust o țâră...
    Îmi place

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul meu Tedy acestea sunt retete facute mai demult...
      Acum nu am cum sa fac de mancare...!

      Ștergere
  4. Alina Panainte

    Dar arată foarte bine! si până la urmă contează gustul! Dacă am fi de meserie , cofetar sau bucătar...... facem ai noi ce putem . Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria Pal

    Frumos si bun ! Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Giurgiu Claudia

    Arata foarte bine! De gust,nici nu ma indoiesc .
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  7. Terhes Atena Timeea - Ioana

    Bunnnn de tot. Îmi place !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.