luni, 26 septembrie 2016

Bors rusesc cu sfecla rosie si smantana

By Sidonia Toncean   Posted at  07:00   Ciorbe 5 comments

Dupa cum bine stiti rusii sunt adevarati specialisti in ale ciorbelor si borsurilor si au aceasta ciorba foarte hranitoare si sanatoasa.
Există numeroase variante foarte populare ale acestui preparat, mai mult sau mai puţin complicate, in funcţie de ocazie.
Dar ar trebui sa retinem ca borsurile rusesti se deosebesc de ceea ce numim, în România, “borş”. Cum se stie, preparatul românesc cu acest nume se acreste, tradiţional, cu tarata de grau fermentata, care poarta aceeasi denumire de “bors”.
În bucataria rusa, borsul contine întotdeauna sfecla, carne, varză  şi cartofi si se acreste si cu smantana fermentata.




Avem NEVOIE de :

500 g carne tocata
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 ceapa
3 cartofi
1 rosie
1 sfecla
1/2 telina
1/3 varza proaspata
1 galbenus
2 l supa carne
400 ml bors
150 ml smantana
sare
cimbru
verdeata




MOD de PREPARARE :

In oala de ciorba punem doua linguri de ulei su rumenim carnea tocata pinha isi schimba culoarea.




Curatam toate legumele si le taiem dupa preferinta, dar morcovul il dam pe razatoare.



Peste carnea usor rumenita adaugam morcovul si il sotam putin , pina uleiul capata culoarea galbena.



Adaugam restul zarzavatului  si 1/2 litru de supa, pe care o lasam sa dea in clocot, reducem focul



Adaugam sfecla si alte legume ramase.




Punem toata supa de carne, borsul si asezonam. Acoperim si lasam sa fiarba borsul .




Intr-un bol batem bine galbenusul cu smantana, adaugam un polonic de ciorba fierbinte si omogenizam.




Cand toate sunt fierte rasturnam galbenusul cu smantana in ciorbe si stingem focul. Acestea se vor amesteca cu borsul fierbinte.




Deasupra presaram verdeata tocata marunt si borsul este deja gata, se poate servi alaturi de un ardei iute .




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

5 comentarii:

  1. Liliana Mihaita

    Arata tare apetisant 😘😘. Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  2. Iordache Gabriela

    E foarte buna si reteta d-voastra, eu fac sfecla rosie cu hrean garnitura la sarmale.Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Garnitura la sarmale ? N-am incercat niciodata Gabriela, dar prima data cand fac sarmale...sigur testez !

      Ștergere
  3. Mioara Ioan

    Waau! Asta o facea strabunica mea rusoaica! Aveam 10 ani si ea era trecuta de 80 si facea borsurile astea minunate! Îmi place.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.