marți, 6 septembrie 2016

Ciorba de potroace de pui

By Sidonia Toncean   Posted at  05:30   Ciorbe 10 comments

Potroacele sunt maruntaiele de pui cu oase si carne ,cu care se prepara aceasta ciorba.De obicei, ciorba de potroace traditionala, se face pentru ospatul de dupa nunta, dar mai poate fi facuta si dupa sarbatori, cand se mananca mancaruri grele si grase.Tot la fel de recomandata si utila este si în caz de boala, cand raceala si gripa nu-ti dau pace.
Dar putem sa o facem si cand ni se face pofta de ea... 
In mod normal, la ciorba traditionala de potroace, folosim  oase ale puiului, dar se poate folosi orice carne cu oase de gaina, curcan sau rata. Ciorba de potroace se mai poate face si cu carne de porc, miel, oaie.
Acrirea se bazeaza la aceasta ciorba pe zeama de varza, obligatoriu.
Ciorba de potroace poate fi dreasa cu ou si smantana, la final, după ce s-a oprit focul.




Avem NEVOIE de :

1 pui mic
2-3 morcovi curatati
2-3 radacini patrunjel
1/2 telina
1/2 gulie
1 ceapa
2-3 rosii
50 g mazare
1 gogosar
1/2 ardei gras
smantana(optional)
2 galbenusuri(optional)
500-800 ml zeama de varza
verdeata




MOD de PREPARARE :

Zarzavatul curatat il taiem cum ne place mai mult, ceapa o taiem in doua doar sau o lasam intreaga.



Punem puiul la fiert in oala de ciorba, ( asa am ales eu azi sa fac ciorba, dintr-un pui intreg) cu apa si sare si dupa ce apa clocoteste reducem focul si trangem spuma de deasupra.



Adaugam apoi toate zarzavaturile taiate si lasam sa fiarba acoperit cam o ora pina cand carnea este fiarta.Scoatem atunci puiul si il portionam, pulpele si pieptul le punem deoparte pentru friptura, iar celelalte parti le portionam pentru ciorba, introducandu-le in ea.
Punem si zeama de varza necesara si potrivim gustul ciorbei.



Deasupra presaram verdeata proaspat tocata.




Cine doreste poate amesteca un galbenus de ou cu smantana, adauga un polonic de ciorba fierbinte si rastoarna compozitia in oala.



Sa nu uitati sa serviti ciorba cu un ardei iute linga...!
Chiar ma intreba cineva , intr-o zi, daca noi mancam vreo ciorba sau supa fara ardei iute ...?Cred ca doar supa de visine sau de alte fructe...



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

10 comentarii:

  1. Genica Stetca

    Multumit, dupa cafeluta merge o ciorbita !!! Îmi place...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tania Kiswani

    Minunata.., arata foarte bine Sidy..!Multumim..! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Maria Dan

    Nu-mi iese nici odata ,asa cum ar trebui sa fie ...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea dar nu are ce sa nu-ti iasa...de ce zici ca nu iese ? Ce nu-ti place ?

      Ștergere
  4. Iancu Lubita

    Mmm ce-mi place! Îmi placeeeee...

    RăspundețiȘtergere
  5. Noi n-am mancat niciodata ciorba de potroace... adica ai mei au mancat, dar mereu ziceau ca e prea sarata. Iar eu n-am avut ocazia decat la o nunta unde dimineata tarziu s-a servit ciorba de potroace, dar eu si familia cu care am mers deja eram in masina, in drum spre casa. Deci... se poate sa gust din ciorbita ta doua linguri? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca era prea sarata inseamna ca au pus prea multa sare si era si zeama de varza sarata ! Dar tu o faci exact dupa gustul tau....

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Scutaru Mihaela Vanda

      Si mie imi place la nebunie aceasta ciorba! Îmi place .

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.