Un desert din bucataria romaneasca de care oricine s-ar putea îndragosti.
Clatite bune inotand intr-un sos de vanilie, acoperite de bezea caramelizata... ar satisface visele oricui, nu ?
Aceasta reteta delicioasa se poate face si cu clatite ramase .Daca v-au mai ramas ceva foi de clatite în plus ,pe a doua zi si nu stiti ce sa faceti cu ele… va spun eu: le faceti dupa reteta aceasta.
O sa va ia ceva timp pentru a le prepara, insa rezultatul este nemaipomenit, merita , credeti-ma !
Avem NEVOIE de :
- pentru clatite
2 oua
200 g zahar
1.2 l apa minerala
750 g faina
1 plic zahar vanilat
sare
- pentru umplut
750 g branza de vaci
2 oua
200 g zahar
50 g stafide
1 lingurita esenta rom
1/2 plic aroma Vanilie Bourbon Finesse
coaja de lamaie
- pentru sos
200 ml smantana pentru gatit
300 ml lapte
3 galbenusuri
100 g zahar
1 zahar vanilat Bourbon
- pentru bezea
6 albusuri
120 g zahar
1/2 plic aroma Vanilie Bourbon Finesse
sare
MOD de PREPARARE :
Intr-un vas punem cele doua oua intregi si zaharul necesar pentru a prepara clatitele.
Cu ajutorul unui tel le batem pina se face o spuma mai deschisa la culoare.
Adaugam putina apa minerala, sarea si zaharul vanilat, omogenizam.
Adaugam faina lingura cu lingura, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Progresiv mai adaugam apa minerala.
Obtinem un aluat cremos, ca o smanatana mai groasa.
Cu ajutorul unui polonic potrivit, vom coace clatitele.
Tigaia de clatite se infierbanta, se unge putin la prima clatita, adaugam aluatul moale si prajim clatitele pe ambele parti.
Vor iesi cam 25 de clatite.
Preparam umplutura.Am folosit branza de vaci de la Lidl, foarte buna pentru aceasta umplutura. Amestecam branza cu ouale, zaharul , vanilia , coaja de lamaie si stafidele hidratate intr-un strop de apa cu esenta de rom.
Amestecam sa se omogenizeze si umplem fiecare clatita cu umplutura de branza.
Asezam clatitele umplute, intr-un vas termorezistent, pe care l-am uns cu putin unt.
Vor fi 3 randuri de clatite.
Preparam sosul de vanilie .Stiti deja vasul meu pentru creme, dar daca nu-l aveti, faceti sosul intr-un vas care puteti sa-l puneti in alt vas pe apa( bain marie).
Amestecam smantana cu laptele, galbenusurile,zaharul si vanilia, punem sa se ingroasa compozitia pe apa (bain marie).
Dam vasul cu clatite, peste care am rasturnat sosul, la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru 20 de minute ,pana incepe sa se inchege sosul de vanilie.
Intre timp preparam bezeaua.Batem spuma albusurile cu putina sare, cand sunt tari, adaugam pe rind zaharul si vanilia si mixam iar pina bezeaua se intareste.
Scoatem clatitele din cuptor, intindem deasupra bezeaua si dam din nou vasul la cuptor , pentru 20 de minute.
Cand bezeaua s-a caramelizat o putem scoate din cuptor , o portionam si o putem servi.
Fiti siguri ca veti manca ceva bun de tot, garantez .
Pofta mare sa aveti !
Reteta aceasta o gasiti in mai multe variante pe net, dar nu pot sa spun exact ,cine este adevaratul bucatar ,care a creat-o.
Laura Pascalau
RăspundețiȘtergereAoleu! De dimineata inghit in sec! :))))) Arata delicios!!! ;D
Îmi place ·
Asa si este....sunt DE-LI-CIOA-SE !
ȘtergereMirela Lipou
RăspundețiȘtergereCe fain arata, felicitari! Îmi place ...
Liliana Mihaita
RăspundețiȘtergereDelicios 😘😘arata fenomenal Îmi place !
Mioara Ioan
RăspundețiȘtergereWau, ce bunatate trebuie sa fie aici....!!!! Deja salivez, numai cand vad! Îmi place ·
Maria Elena Burdulea
RăspundețiȘtergerePrecis e delicios! Îmi place .
Oroian Cornelia
RăspundețiȘtergereCu ce ti-am gresit de ma omori?Se mananca si degetele. Îmi place ·