Este o salata foarte sanatoasa , care se prepara foarte usor,o alegere potrivita pentru pranz sau cina.
În diete radacinoasele sant recomandate datorita continutului ridicat de fibre alimentare, ele cresc indicele de saţietate al legumelor.
Salata sau sucul de ridichi negre calmeaza tusea, stimuleaza digestia, scade colesterolul si imbunatateste acuitatea vizuala. De asemenea, salatele in care punem ridichi negre stimuleaza pofta de mincare si contribuie la combaterea anorexiei. Persoanele cu hiperaciditate gastrica, ulcer gastric, trebuie sa manifeste precautie in consumul de ridichi, pentru ca acestea pot fi iritante pentru stomac.
Telina contine ftalide, substante care regleaza tensiunea arteriala si atenueaza starile de stres si anxietate. Telina face bine si in cazul colicilor renale, al litiazelor, datorita proprietatilor diuretice.
Avem NEVOIE de :
4 ridichi negre
2-3 teline
2 morcovi
1 ou
150 ml ulei
1 lingurita mustar
150 ml iaurt light
1-2 catei usturoi
oregano
cimbru
sare
piper
zeama de lamaie (optional)
MOD de PREPARARE :
Curatam legumele, apoi spalate si sterse cu un servet absorbant, le dam pe razatoarea mare.
Intr-un vas ingust si inalt de la mixerul vertical, punem oul intreg, mustarul, sarea si uleiul , apoi cu mixerul vertical pornit, intr-un minut obtinem maioneza.
NU o folosim pe toata ca este prea multa, o pastram in frigider acoperita.
Noi vom folosi doar 2 linguri.
Cele doua linguri de maioneza le amestecam cu iaurtul slab bine scurs, usturoiul presat sare, zeama de lamaie daca mai e cazul ,oregano si putin cimbru.
Amestecam legumele cu sosul format si punem salata in boluri, urmand sa o ornam dupa bunul nostru plac.
Liliana Mihaita
RăspundețiȘtergereSanatos si bun,pofta buna ! Îmi place .
Chiar ca e ceva bun si sanatos.
ȘtergereDar merge si ca aperitiv...