luni, 5 septembrie 2016

Strudel cu mere - aluat foietaj rapid

By Sidonia Toncean   Posted at  07:00   Prajituri 6 comments

Strudel cu mere si scortisoara este un desert delicios si simplu, pe care il poate face oricine, e cel mai simplu desert.
Este un desert simplu, rapid si delicios, pe care il putem lua la servici sau la scoala. Cu siguranta este mai bun si mai sanatos decat orice prajitura din comert plina cu E-uri.
Daca pina acum era un desert pretentios din cauza aluatului de foietaj, acum am sa va dau o reteta usoara care se face rapid.




Avem NEVOIE de :

- pentru aluat foietaj
500 g faina
1 galbenus
200 g unt sau margarina
100 ml iaurt
sare
- pentru umplutura
1 kg mere
100-150 g zahar
50 g unt
2 lingurite  scortisoara

2 linguri gris




MOD de PREPARARE :

Merele le spalam bine, le stergem si apoi le radem pe razatoarea cu gauri mari, cu coaja cu tot.



Intr-o tigaie mai mare punem merele, untul, zaharul si scortisoara si le calim putin, pina se inmoaie merele.





Pentru ca merele sa nu lase zeama multa, acum adaugam si grisul, dupa ce am luat tigaia de pe foc.




Preparam aluatul : framantam bine untul moale cu faina si sarea ,cu mainile pina se fac firimituri.Adaugam iaurtul si galbenusul, framantam si putem folosi deja aluatul.Dar cel mai indicat este sa il invelim intr-o folie alimentara si sa-l dam la frigider 30 de minute.
Intindem aluatul de 2-3 mm si deasupra foii asezam merele uniform, lasand pe margine putin loc.



Rulam strudelul si il punem pe o foaie de copt in tava , apoi il dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pina se rumeneste deasupra.
Cand e gata scoatem strudelele din cuptor si le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar.
Acum se poate portiona.



Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Rocsy Ciobanu

    Mmmm. iau si eu doua portii! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  2. Mioara Ioan

    Eu am facut vineri cu aluat dospit! Dar si asa imi place, e foarte bun! Multumim de ideie Sidy!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si eu o reteta cu aluat dospit. Seamana ?
      http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/08/prajitura-ungureasca-cu-mere.html

      Ștergere
  3. Felicia Feather

    Multumesc de idee. Sigur voi face! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.