Vasele Zepter nu sunt niste simple oale in bucatarie. Cel mai mare avantaj al lor este ca se poate gati in ele legume si carne fara adaos apa si ulei(nu ma refer aici la ciorbe-supe) si eu consider asta ca este un lucru mare.Partea cea mai importanta a acestor vase este fundul compact care acumuleaza caldura. Vasele Zepter nu trebuie sa aiba foc continuu sub ele, dupa ce s-au incins, stingem focul sub ele si functioneaza in continuare.
Chiftelele sunt un fel de mancare des intalnit in România.
Chiftelele contin carne tocata, oua, paine inmuiata în apa, alteori cartofi razuiti, morcovi, verdeturi (marar, patrunjel) , alte condimente .
Prepararea chiftelutelor nu este deloc dificila. Un plus de gust se poate obtine foarte usor: cu putină imaginatie si chef de gatit ai sanse mari sa iti bucuri familia cu cele mai delicioase preparate din carne.
Cu aceasta reteta particip la provocarea Weekend cu spor ,a carei gazda este luna aceasta Cristina , draga mea prietena, chiar daca, inca virtuala.
Avem NEVOIE de :
1 kg carne tocata mixta (porc, vita)
1 cartof mare
1 dovlecel mediu
1 ceapa rosie
3-4 catei usturoi
2 oua
sare
boia afumata
piper negru măcinat
chili piper de Cayenne
3-4 linguri pesmet
3-4 linguri faina
2 linguri ulei de floarea soarelui
patrunjel verde
MOD de PREPARARE :
Curatam dovlecelul, cartoful, ceapa si usturoiul si le dam apoi pe razatoarea cu gauri mici.
Intr-un bol mai mare punem carnea tocata, ouale , dovlecelul, cartoful, ceapa, usturoiul,pesmetul, făina, sarea, boiaua si piperul si amestecam sa se omogenizeze.
Cu ajutorul unei linguri formam chiftelele si le asezam deoparte pe o tava.
Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas chiftelutele. Reducem focul, la cat de mic se poate.
Punem cateva picaturi de ulei in vas si asezam chiftelutele.
La inceput chiftelele se vor lipi de fund, dar daca le lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprind singure, deoarece li s-au inchis porii.
.Dupa aceea , putem sa intoarcem chiftelele si sa le frigem pe toate partile.
Cand se ridica capacul ,nu se inclina, ca sa nu curga stropii de apa ce s-au format pe el. Se sterge capacul cu un servetel, de fiecare data cand se ridica.
Se continua procesul pana ce se termina toate chiftelutele.
Pofta mare sa aveti !
Wowww, minunate. Bine că mi-ai amintit ;) trebuei să scot vasul Zepter la înaintare ;) Multumesc Sidy drag :-*
RăspundețiȘtergereIntr-adevar sunt minunate Crissule si nu sunt imbibate in ulei.
ȘtergereMultzam fain, te tzuc !