duminică, 9 octombrie 2016

Ciorba de burta II

By Sidonia Toncean   Posted at  11:03   Ciorbe 18 comments

O ciorbă tradiţională românească, pe care unii o detestă, iar alţii o adoră;  o ciorbă de burtă care face deliciul unui prânz.
Chiar dacă durează mai mult să o preparati, merită să o faceti pentru că este absolut delicioasă. Nu aveti nevoie de prea multe ingrediente, dar cu siguranţă aveti nevoie de timp şi de răbdare.
Desi se spune ca aceasta ciorba se gateste de obicei la sarbatori, fiind un bun leac impotriva mahmurelii, romanii o prepara mult mai des.
Se serveste fierbinte ,cu ardei iute si am vazut la Cristina  ca ea adauga gogosari murati, morcovi si bucatele de carne in ciorba, atunci mi-ai zis ca e musai sa o incerc.
Asa ca m-am apucat de treaba si zau ca nu mi-a parut rau.




Avem NEVOIE de :

 1 kg burtă de vită
 500 g rasol de vită
 4-5 catei usturoi
 1 morcov mare
 1 ceapa
 putina telina
 2-3 jumatati gogosari murati
 300 ml smantana
4 galbenusuri
1 foaie dafin
 sare
 piper boabe





MOD de PREPARARE :

Rasolul de vita portionat il punem la fiert in apa cu sare si il lasam sa dea cateva clocote pina strangem spuma formata.




Adaugam ceapa, foaia de dafin, piperul boabe  si lasam sa fiarba acoperit , la foc domol ( neaparat sa aveti si os cu maduva) pina cand carnea este fiarta.



Curatam zarzavatul .Zarzavatul  il dam pe razatoarea mica, gogosarul il taiem cubulete si din usturoi facem un mujdei.O parte din morcov o satam in doua linguri de ulei pina acesta capata culoare galbena de la morcov si aceasta va fi "fata" ciorbei.
Adaugam apoi tot zarzavatul si morcovul sotat la ciorba , lasindu-l sa fiarba.





Cand carnea a fiert, strecuram zeama separat de carne .
O punem separat si o maruntim( eu am avut mai multa , dar nu am pus-o pe toata in ciorba, ca era prea multa).Adaugam carnea maruntita, burta prefiarta si taiata fideluta, in ciorba impreuna cu zeama de pe mujdei( nu si usturoiul ca se inverzeste pina a doua zi) si cuburile de gogosar murat.Lasam sa fiarba pina e fiarta burta de tot.Asezonam.
Intr-un bol amestecam galbenusurile cu smantana si 1-2 polonice de ciorba fierbinte.Amestecam si rasturnam in oala peste ciorba.



Potrivim gustul ciorbei cu otet si alte condimente, daca este cazul. Eu am pus zeama de la usturoi , pentru ca familia mea il adora, dar voi il puteti pune in sosiera si il serviti alaturi de ciorba.




Se spune ca pe aceasta ciorba nu se pune verdeata tocata marunt...dar noua ne place mult, asa ca am pus.



In urma cu aproape 3 ani  Stefania Anastasiu  a initiat o provocare culinara mult indragita de mai multe bloggerite din acest grup numit Weekend cu spor. 
Stefi se intreba : "...de ce "Weekend cu spor" ? 
"Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi....
Asa ca pornind de la aceste aspecte, m-am gandit sa lansez aceasta provocare, pentru bloggerii culinari,  la care va invit pe toti cu mare drag!!!..."
In fiecare luna cineva inscris in grup ,este gazda provocarii, iar in aceasta luna a venit randul prietenei mele dragi Cristina Iuliana Pana , adica Zmeoaica sefa !
Fata aceasta are multe retete ,usor de facut, atat romanesti cat si internationale, asa ca daca nu i-ati vizitat inca blogul, vi-l recomand cu draga inima.
Daca inca nu ati apucat sa intrati la ea pe blog, sa stiti ca ati pierdut mult.Are tot felul de retete savuroase, romanesti sau nu, usoare sau grele, pe toate gusturile.
Faceti-i o vizita si nu veti regreta !
Ea ne-a propus pentru aceasta luna urmatoarele teme :
1- Supe-Ciorbe
2 - Fel principal
3 - Prajituri

Mi-a fost foarte greu sa aleg doar una,asa ca am ales mai multe...

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

18 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Si noua ne place mult ciorba si aceasta reteta mi s-a parut inedita...

      Ștergere
  2. Maria Elena Burdulea

    Buna de tot Sidy. Vin la pranz. Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Hintia Gabriela

    Buuuna, buna rau. Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  4. Neli Alexa

    Îmi place condimentă cu de toate ! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Olteanu Claudia

    Minunata! Tocmai am mancat si eu o portie :) Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  6. Monica Geanina Prică

    Foarte bună, ce-i drept eu nu o mănânc prea des, dar și când o fac, o mănânc cu cea mai mare plăcere.
    Poftă bună !Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  7. Luminita Piscop

    Frumoasa prezentare si mancarea pe masura felicitari. Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  8. Camelia Catau

    Foarte buna! Arata delicios. Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  9. Nina Hotu

    Ffffoarte buna , pofta mare !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  10. Kanner Taby

    Eu o adorrrr,si arata si foarte bine ! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  11. Petre Si Milioara

    Foarte buna , pofta mare! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  12. Tania Kiswani

    Sa va fie de bine..!, arata minunat, cred ca e si foarte gustoasa..! :)Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  13. Marga Gherghina

    Arată senzational si cred că este foarte gustoasă. Poftă bună ! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.