O tocanita buna de tot, gustoasa si usor de facut.Daca vreti sa evitati carbohidratii( cartofii, pastele, orezul, faina)atunci incercati aceasta reteta cu conopida ,ne spune Radu .Conopida inlocuieste cu mult succes cartoful sau galustele de faina. Tocana aceasta se poate face si afara la ceaun , insa merge la fel de bine si in cratita pe aragaz.
Tocanita de conopida cu carne de porc este un deliciu culinar, intreaga familie va fi incantata de aceasta mancarica satioasa si plina de vitamine.
Avem NEVOIE de :
600 g carne porc
1 kg conopida
1 ceapa
1 morcov
1 rosie
1 gogosar
3 catei usturoi
200 ml bulion rosii
200 ml vin alb
foi dafin
1 lingura chimen
2 linguri ulei aromat
boia afumata
sare
piper
verdeata
MOD de PREPARARE :
Carnea o feliem si o taiem apoi in cuburi potrivite.
Curatam legumele, ceapa o taiem solzisori, morcovii rondele, gogosarul si rosia cubulete iar usturoiul il feliem.
In putin ulei tragem la tigaie ceapa, apoi adaugam carnea cuburi si o prajim putin pina face o crusta mai albicioasa deasupra.
Adaugam morcovii si gogosarul, turnam vinul si apoi cuburile de rosii, asezonam.
Daca mai este cazul adaugam un pahar cu apa, astfel incat carnea sa fie acoperita.
Lasam sa fiarba la foc moderat cam o ora, asta si in functie de cum este carnea.
Cand ea este aproape fiarta, si furculita intra usor in carne, adaugam buchetelele de conopida;
Scoatem dafinul si chimenul pe care eu l-am pus intr-un tifon, sa nu se imprastie in mancare.
Punem bulionul si apa daca mai este nevoie si lasam cam 15 minute sa fiarba si conopida. Aveti grja sa nu fiarba prea mult ca se terciuieste.
Cand toate sunt fierte, stingem mfocul si presaram deasupra verdeata proaspat tocata.
Merge de minune cu paine proaspata, s-aveti cu ce aduna sosul din farfurie.Un deliciu, credeti-ma .Radu multumesc mult pentru sfat.
Pofta mare sa aveti !
Liliana Mihaita
RăspundețiȘtergereSanatoasa si buna😘😘pofta buna .Îmi place!
E minunata crede-ma ! E atat de gustoasa ca merita sa o testezi.
ȘtergereAdriana Erji
RăspundețiȘtergereConopida sub "totate formele" a fost si rămâne favorita mea. Îmi place ·
Spre deosebire de brocoli, care stiu ca e tare sanatos , dar nu-l suport, conopida am manca toata ziua, facuta oricum !
ȘtergereHana Hana Han
RăspundețiȘtergereCe bine arata totul facut de dv. Îmi place !
Multumesc Hana draga !
ȘtergereEsti tu o dulce si o scumpa , ca de obicei...
Uite o reteta de pastrat! Eu am mancat conopida doar murata dar acum, cu problemele mele cu stomacul nu mai pot pune gura pe muraturi ca inainte. O idee excelenta sa pot sa mananc si eu conopida - cu tocanita asta!
RăspundețiȘtergereIti doresc pofta mare ! Dar o ciorbica cu conopida nu ai incercat ?
ȘtergereIa uita-te aici ca am mai multe retete cu CONOPIDA :
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7661876280465312214#allposts
Scrie linga "Toate etichetele" cuvantul CONOPIDA si vezi ca apar ,mai multe...
ȘtergereLia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereCe bunătate 😋👌 Îmi place ·
Viorica Suciu
RăspundețiȘtergereEste f. buna si ei am facut tocanita de pui cu conopida si smantana, este o bunatate. Toata familia mea iubeste mancarea asta.Îmi place .
O idee minunata ! Trebuie sa incerc si eu cu pui si cu smantana...
ȘtergereViorica Suciu
ȘtergereSidonia cand faci cu smantana, Nu se Pune ceapa multa, doar o ceapa potrivita tocata f. marunt, se add. 2-3 cataei de usturoi dati pe razatoare,apoi pun pasta de ardei si apoi pun carnea de pui si se adauga putina apa sa fiarba carnea. Intre timp pun apa cu sare la fiert si cand apa fierbe adaug buchetele de conopida si le fierb de jumatate. Cand carnea este gata, adaug smantana lichida, lasi sa inceapa a fierbe, adaugi o lingura de faina si adaugi conopida si lasi sa fiarba la foc mic ca sa nu se branzeasca. Cand conopida este gata se adauga marar tocat marunt si inca un catel de usturoi dat pe razatoare. Se stinge focul cand apoi pui mararul si firul de usturoi. Este un deliciu.
Cu siguranta e un deliciu...sigur am sa fac. Multumesc de lamuriri....!
Ștergere