joi, 10 noiembrie 2016

Carnea de ștruț - carnea viitorului

By In bucatarie la Sidy   Posted at  14:03   Articole diverse 30 comments

Majoritatea românilor sunt tot mai preocupaţi de calitatea alimentelor pe care le consumă.
Ceea ce mancam influenteaza sanatatea noastra – functionarea inimii si a intregului sistem  vascular, tensiunea arteriala, pana chiar si dispozitia zilnica a fiecaruia dintre noi.
Sanatatea noastra poate fi îmbunatatita considerabil, cu cel puţin 30%, prin diminuarea cantitatii de grasimi şi colesterol consumata.
Carnea de strut  este solutia, deoarece aceasta contine mai putine calorii, mai putin colesterol si mai putine grasimi, chiar decat carnea de curcan sau cea de pui, fara pielita.
Este un produs dietetic ce poate inlocui oricare alta carne rosie in ratia alimentara a celor ce au o greutate peste cea normala.
Carnea de strut este una dintre cele mai de calitate. Este din ce in ce mai populara in intreaga lume datorita proprietatilor sale nutritive valoroase si substantelor nutritive pe care le contine.


Ea este foarte frageda si are un gust foarte placut,chiar si dupa ce este preparata, carnea de strut ramane suculenta chiar daca contine putine grasimi.
Carnea de strut este cel mai bun produs pentru cei interesati de problema sanatatii. Daca introducem în alimentatia zilnica carne de strut in locul carnii de porc sau celei de vita, vom diminua semnificativ riscul aparitiei arterosclerozei, infarctului miocardic sau accidentului cerebral vascular.


Starea de sanatate a fiecarui om este direct legata de nivelul de seleniu din organism. Continutul ridicat de calciu si seleniu din carnea de strut actionează benefic asupra organismului oamenilor cu varsta inaintata. Seleniul contribuie la prevenirea bolilor vasculare si celor de inima, diabetului, hepatitei cronice si aparitiei tumorilor, acesta ajutand de asemenea la intarirea sistemului imunitar al organismului prin activarea producerii de anticorpi.


Carnea de strut este o carne frageda, gustoasa , cu un continut redus de grasimi( 1%/100g) si colesterol (sub 60 mg/100g).
Aceasta carne este un aliment alternativ si optim pentru dietele hipocalorice , valabile si necesare in bolile cardiovasculare , pentru ca are o cantitate foarte scazuta de colesterol si sodiu , dar si o cantitate semnificativa de fier .
Carnea de strut este un produs de neinlocuit nu numai pentru adulti, dar si pentru copii. Alimentatia corecta si sanatoasa a mamelor in timpul sarcinii este baza sanatatii si dezvoltarii ulterioare a copilului. Un rol important il are alimentatia copilului în primii ani ai vietii, moment in care se formeaza sistemul imunitar al organismului si se imprima o linie sanatoasa de crestere.
Consumul carnii de strut este benefic, in special pentru copii in perioada cresterii, datorita continutului ridicat de proteine si a continutului scazut de colesterol si a continutului de acizi grasi nesaturati.
Carnea de strut poate fi folosita in productia alimentelor pentru copii, datorita cantitatii mare de calciu, fier si zinc continute, minerale foarte important pentru cresterea si dezvoltarea optima a copilor.


Carnea de strut se poate prepara la fel ca si celalate carnuri cunoscute in alimentatia traditionala (pui, porc, vita), se poate prepara la gratar, la cuptor, in forma de gulas, tocatura, friptura, se pot face cirnati, sunca afumata .
Legume potrivite pentru carnea de strut sunt taitei de orez, urechile de lemn , spanac baby, putina mazare, porumb, pastai de fasole verde, ghimbir, ardeiul gras, putin ardei iute, praz, ceapa verde.
Cateva sugestii pentru prepararea carnii de strut: carnea proapsata se spala cu apa rece si se sterge cu un tifon inainte de preparare; carnea vacumata se spala inante de preparare si se usuca cu un tifon, cirpa de bucatarie sau servetel.
Mirosul tipic al carnii vacumate dispare dupa citeva minute.
Se recomanda marinarea carnii in ulei cu amestec de condimente (frunze de patrunjel, busuioc, dafin, cimbru etc) - astfel va fi o carne ideala pentru gratar
Toate tipurile de carne se pot prepara imediat.



Se taie carnea transversal fibrelor de muschi. Se prajeste in ulei vegetal cite doua trei minute pe ambele parti astfel ca interiorul sa ramina roz (medium). Sare se pune abia la sfirsit.
Se recomanda sa se puna carnea gata pregatita pe farfurii calde si sa se lasa acoperit cu folie de aluminiu cam trei minute.
Sosul de friptura se stinge cu fond de carne, vin rosu ,  smintina si se condimenteaza. Servirea sa se faca pe farfurii preincalzite.
Un sos bine preparat si condimentat face condimentarea carnii inutila. Gustul delicat al carnii este astfel evidentiat.

Pozele sunt luate de pe net.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

30 de comentarii:

  1. Desi pozele si preparatele arata foarte delicios, nu cred ca as manca vreodata carne de strut...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este atat de gustoasa ! Seamana mult cu vanatul...ar fi pacat sa nu gusti.

      Ștergere
  2. Ma duc sa prind si eu un strut de la mall sa fac asa bunatati cum ma imbii tu. Sunt curioasa ce reteta o sa ne pregatesti pe baza acestei carni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat de curind....
      Carne de strut se poate procura de aici si daca esti interesata iti dau un voucher valabil pina pe 15 nov , cu transport gratuit si 15% reducere !
      https://www.struti.ro/catalog/buy

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Merita gustata pentru ca e foarte sanatoasa si gustoasa.
      Mai sus in comentariu , am dat detalii de procurare...

      Ștergere
  4. Si eu am incercat carnea de strut! Imi place, dar mai mult la gratar!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata nemaipomenit..din pacate nu am gustat pana acum carnea de strut desi imi doresc foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca doresti carnea de strut se poate procura de aici : https://www.struti.ro/catalog/buy
      si daca esti interesata iti dau un voucher valabil pina pe 15 nov , cu transport gratuit si 15% reducere !

      Ștergere
  6. par chiar delicioasa! daca o sa am ocazia sa o incerc, nu voi rata carnea de strut

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am mancat niciodata deci nu-mi ramane decat sa te cred pe cuvant. Nici nu stiu daca exista la vanzare in magazine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am consumat pana acum carne de strut. Nici nu m-am gandit ca poate fi mancata. Arata foarte bine toate preparatele prezentate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sincer nu ma atrage culoarea, dar as incerca sa vad cum e la gust

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te atrage culoarea pentru ca are culoarea carnii de vanat, dar este delicioasa, te asigur eu...

      Ștergere
  11. arata nemaipomenit acest preparat si nu pare a se gati greu. acum sa vedem de unde iau eu carne de strut...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina carne de strut se poate procura de aici : https://www.struti.ro/catalog/buy
      si daca esti interesata iti dau un voucher valabil pina pe 15 nov , cu transport gratuit si 15% reducere !

      Ștergere
  12. Nu am incercat pana acum carnea de strut, dar arata foarte interesant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carne de strut se poate procura de aici : https://www.struti.ro/catalog/buy
      si daca esti interesata iti dau un voucher valabil pina pe 15 nov , cu transport gratuit si 15% reducere !

      Ștergere
  13. Draga Sidy de fiecare data cand intru la tine pe blog gasesc o reteta care sa-mi faca cu ochiul. Carmea de strut inca nu am incercat-o dar o voi face cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  14. As gusta si eu din aceste mici delicii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carne de strut se poate procura de aici : https://www.struti.ro/catalog/buy
      si daca esti interesata iti dau un voucher valabil pina pe 15 nov , cu transport gratuit si 15% reducere !

      Ștergere
  15. Cred ca e o specialitate foarte cautata si scumpa doar ca eu nu mananc decat carne de pui si de porc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu am incercat carnea de strut, dar sunt deschisa la noutati culinare de orice fel (sau aproape de orice fel :-) )

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu am mancat niciodata carne de strut dar trebuie sa recunosc ca arata intr-un fel foarte apetisant :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Este extrem de gustoasa si de sănătoasa, numai că are prețul puțin cam piperat. Este o delicatesa care ar putea fi consumată la evenimente speciale

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.