duminică, 6 noiembrie 2016

Ciorba de naut cu conopida si lapte de cocos

By Sidonia Toncean   Posted at  14:31   Ciorbe 5 comments

Va place conopida? Dar laptele de cocos? Nautul ? Usturoiul ?
Daca da...cititi mai departe reteta aceasta sa vedeti ce ciorbita buna am facut...
Conopida face parte din familia cruciferelor, este benefica pentru organism,contine o gama impresionanta de vitamine, minerale si antioxidanti. Poate fi consumata atat cruda cat si preparata si este un aliat impotriva multor boli.
Laptele de cocos are o textura untoasa si un gust dulceag,este  pentru multi oameni alternativa gustoasa la produsele lactate clasice din comert. Laptele de cocos este deseori considerat un "lichid miraculos" datorita continutului sau nutritiv ce contribuie semnificativ la intarirea sistemului imunitar si previne aparitia bolilor.
Laptele de cocos impreuna cu uleiul si apa de cocos sunt poate printre cele mai sanatoase alimente.
Nautul face parte din familia leguminoaselor , are un gust amestecat de alune cu amidon, este o leguminoasa foarte versatila care poate fi folosit pentru a găti orice fel de mâncare şi care poate fi incorporata in orice stil alimentar.
Reputatia usturoiului de a fi bun la toate nu este de ieri de azi. Inca de pe vremea Egiptului antic era folosit atat pentru gatit, cat si pentru tratarea problemelor de inima, a tensiunii arteriale, a coloesterolui marit, a racealii, gripei si a altor infectii.




Avem NEVOIE de :

1 conopida mica
1 conserva naut
1 conserva lapte de cocos
400 g carne de pui cu oase
zeama de la o lamaie
patrunjel verde
2 morcovi
1 ceapa
5-6 catei usturoi
Cimbru
sare
piper
2 linguri ulei




MOD de PREPARARE :

Portionam carnea de pui si o punem intr-o oala cu apa si sare, sa fiarba.Casnd face spuma, o indepartam, lasand zeama sa fiarba in continuare.



Morcovii curatati si taiati ii calim in putin ulei, pina acesta capata o culoare portocalie. Aceasta va fi "fata"ciorbei.
Cand sunt gata morcovii, ii adaugam in oala, linga carnea aproape fiarta.




Punem boabele de naut ,bine scurse , in ciorba alaturi de conopida desfacuta in buchetele mici.
Lasam sa fiarba acoperit la foc mediu , pina cand toate sunt fierte.




Omogenizam conserva de lapte de cocos si o rasturnam in ciorba, o lasam sa dea 2-3 clocote.



Deasupra presaram patrunjel verde tocat, dupa ce am potrivit gustul ciorbei cu zeama de lamaie si am asezonat-o.




Servim ciorba alaturi de un ardei iute.



Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

5 comentarii:

  1. Diana Carmen

    Of,toate ma tentează!Prima ar fi o necunoscuta pentru mine dar as încerca!Mulțumim Sidy!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lia Maria Grozi

    WAW 😯 eu as savura cu mare plăcere 😋 o porție de ciorba de năut cu conopida si lapte de cocos .

    RăspundețiȘtergere
  3. Ica Garaba

    Prima varianta,cu naut si conopida, mai ales pentru nepoata mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tania Kiswani

    Ce de bunatati ai facut , draga Sidy.., sa va fie de bine..!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristina Iuliana Pana

    Oooo, ce de bunatati a la Sidi! Imi place !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.