Acesta reteta este dintr-o colectie de retete a revistei KOCHEN & KÜCHE (gatit & bucatarie) din anul 1995.
Este o reteta usor de preparat, rapida si mai ales “ gustoasa”!Asta spunea draga mea prietena Laura ,despre aceasta reteta delicioasa, cu sosul savuros care nu ai mai vrea sa se termine niciodata.
Conform DEX , escalopul este un preparat culinar facut din bucati subtiri de muschi de vitel sau din peste.Dar noi romanii suntem foarte inventivi si il facem si din carne de porc sau pasare, cum il fac eu astazi.
Avem NEVOIE de :
4-5 pulpe pui(poate fi si piept)
30 g unt
2 linguri pasta gogosari
150 ml vin alb
1 lingura mustar
2-3 catei usturoi
1-2 linguri faina
1 ceapa
2-3 ardei kapia rosii
200 ml smantana pentru gatit
200 ml supa carne
1/2 legatura patrunjel verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Dezosam pulpele si inlaturam pielita de pe ele.
Taiem fasii pulpele dezosate.
Curatam ceapa si o tocam marunt, ardeii ii curatatm si ii taiem cuburi mici.
Fasiile de pulpa le dam prin faina.
Tocam marunt patrunjelul verde.
Intr-o cratita topim untul si adaugam fasiile de carne , rind pe rind, sa se rumeneasca pe toate partile.
Scoatem din cratita carnea rumenita putin si punem alt rind de carne.
Pe cele scoase le tinem la cald.
Dupa ce sunt rumenite toate, le punem impreuna in cratita si adaugam ceapa si ardeii taiati.
Amestecam sa se soteze si acestea.
Adaugam vinul, usturoiul trecut prin presa, mustarul , apoi amestecam si lasam sa fiarba pina cand dispare alcoolul din vin.
Acum adaugam pasta de gogosari si supa, amestecam si potrivim gustul de sare si piper proaspat macinat.
Dupa ce a fiert cam 20 -30 de minute, adaugam smantana si lasam sa mai dea un clocot, doua.
Presaram deasupra patrunjel verde , proaspat tocat.
Escalopul de pui se poate servi cu ce garnitura preferati : mamaliguta, orez sau piure de cartofi , cum l-am servit si eu.
Si nu uitati de salata verde, care merge de minune.
A iesit ceva foarte gustos si delicios !
Pofta mare sa aveti.
Lubita Iancu
RăspundețiȘtergereDupă cum arată cred ca e super bună! Îmi place ·
A iesit asa de gustos sosul acela, de nu mai voiam sa se termine din farfurie...
ȘtergereCarmen Manu
RăspundețiȘtergereMie imi place cum ai pus piureul ca puisor nu am voie sa pap.Îmi place ·
Pui nu ? Dar de ce oare ?
ȘtergereViorica Suciu
RăspundețiȘtergereEste super delicioasa! Îmi place.
Domnica Peste
RăspundețiȘtergereBun bun! Poftă bună !
Marina Martin
RăspundețiȘtergereSuper buna gatita asa pofta bună...Imi place ·
Liliana Mihaita
RăspundețiȘtergereDelicios 😘😘pofta buna. Îmi place !
Aliona Strut
RăspundețiȘtergereProfesional si apetisant!Mersi..Îmi place ·
A iesit asa de gustos sosul acela, de nu mai voiam sa se termine din farfurie...
ȘtergereMioara Zamfir
RăspundețiȘtergereFrumos arata si la aceasta descriere daca eram acolo cred ca mai ceream o portie.Îmi place .
Cu mare drag Mimi, cand doresti !
Ștergere