miercuri, 2 noiembrie 2016

Sanatatea nu a avut niciodata un gust asa de bun - Carnea de ștruț

By In bucatarie la Sidy   Posted at  18:00   Articole diverse 8 comments


Carnea de struţ este considerată o delicatesă în meniul românilor.
Strutul face parte din putinele pasari care nu pot zbura, pentru ca nu are muschii pieptului dezvoltati.Este cea mai mare pasare ce creste pe pamant, care are un ochi mai mare decat creierul acestuia.
Pielea strutului este una dintre cele mai scumpe din lume,iar de pene de abia daca te poti apropia( atat sunt de scumpe).


Linga Oradea, la Tinca exista o ferma de struti dar nu comercializeaza carne ,ci doar pui( tineret sau familii), pene si oua incondeiate.
Un ou de struţ fiert moale este gata în 50 de minute, iar pentru a-l fierbe tare sunt necesare 90 de minute si este echivalentrul a 24 oua de gaina.




Elemente ale strutului ce pot fi valorificate pe piata:
- pielea, care este foarte moale si rezistenta, fiind cea mai rezistenta piele naturala comercializata
- carnea de strut, asemanatoare cu cea de vita in ceea ce priveste culoarea si gustul, avand insa un continut mult mai redus de grasimi, colesterol si calorii. Astfel, carnea de strut reprezinta o alternativa excelenta pentru persoanele care doresc sa consume hrana sanatoasa, cu continut redus de calorii, colesterol si mai ales grasimi.
- penele de strut sunt folosite pentru confectionarea mastilor de carnaval, a evantaielor iar pamatufurile din puf de strut sunt recomandate pentru stergerea prafului de pe mobila.
- ouale pot fi folosite in alimentatie si pentru decoratiuni interioare.
- oasele de strut sunt utilizate in hrana animalelor, macinate foarte fin, reprezentand o sursa foarte buna de calciu.
- uleiul de strut are insemnate proprietati terapeutice, fiind folosit in industria cosmetica la prepararea cremelor pentru ingrijirea tenului.




Din carne de struţ se poate găti aproape orice fel de mâcare. Carnea este extrem de versatilă în ceea ce priveşte modalităţile de preparare.  Din carne şi gâturi de struţ se poate face ciorbă, iar din ficatul de struţ se poate prepara pateu de casă. Friptură sau struţ fille se face din muşchi de struţ, prăjit în ulei. Carnea poate fi folosită şi tocată în reţete de musaca sau chiar sarmale.
Nutritionistii recomanda carnea de strut pentru continutul scazut de grasime si nu numai, recomanda consumul carnurilor "alese" alaturi de legume, radacinoase si de fructe ,care sa favorizeze absorbtia nutrientilor.
Carnea de strut este o carne foarte sanatoasa. Contine foarte mult fier, vitamina E, este foarte frageda. Contine foarte mult Omega 3, Omega 6, Omega 9 .
Carnea de strut are o valoare nutritiva ridicata si contine foarte putine grasimi si colesterol, ceea ce o face foarte potrivita pentru persoanele care doresc sa manance sanatos.
Spre deosebire de multe alte tipuri de carne de pasare, carnea de strut este lucioasa, de culoare rosie si structura se aseamana cu cea de vita. Aceasta contine foarte putine grasimi si mai multe proteine.

Carnea de strut este adesea numita „carne de viitor”. 

Carnea de strut este una dintre cele mai de calitate. Este din ce in ce mai populara in intreaga lume datorita proprietatilor sale nutritive valoroase si substantelor nutritive pe care le contine.
Ea este foarte frageda si are un gust foarte placut,chiar si dupa ce este preparata, carnea de strut ramane suculenta chiar daca contine putine grasimi.
Carnea de strut contine multe substante nutritive, cum ar fi fosfor, potasiu, acizi grasi, etc.
 Este recomandata pentru persoanele cu :
- hipertensiune arteriala
-  probleme ale sistemului cardiovascular
-  anemie
- diabet
- celor care au suferit interventii chirurgicale majore
- persoanelor care doresc sa scada in greutate , datorita continutului scazut de grasimi
Este o carne foarte buna pentru copii si pentru femei insarcinate.



Strutul este crescut pentru pielea de foarte buna calitate, carnea fara grasimi si penajul fin.
Obiectivele actuale vizeaza cresterea strutilor: 60% pentru piele, 14% pentru carne, 11% pentru pene si 15% pentru altele (exemplare vii, oua si turism).
Hrana este  in totalitate naturala, fara hormoni de crestere sau antibiotice. Hrana se prepara dupa retete proprii, dezvoltate impreuna cu Ostrich Solutions LTD pe baza de lucerna, grau, orz, porumb, soia, minerale si vitamine.
Fermele se intind, fiecare, pe cate minimum 2 hectare de teren pentru a permite strutilor sa se miste si sa se dezvolte liber.
Analize de sange sunt facute frecvent pentru a certifica starea de sanatate a pasarilor; strutii sunt crescuti fara substante chimice sau steroizi.



Daca introducem in alimentatia zilnica carne de strut in locul celei de porc sau de vita, vom diminua semnificativ riscul aparitieiarterosclerozei, infarctului miocardic sau accidentului cerebral vascular.
Aceasta carne este cu adevarat un produs dietetic unic , deosebindu-se de celelalte feluri de carne , printr-un continut record scazut de colesterol.
Scumpa dar specialistii sustin ca merita pentru ca este o carne gustoasa , mai curata decat cea de porc sau vita si mult mai sanatoasa.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Ce frumos povestit. Si ce delicatesa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol minunat! Carnea de strut, este excelenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce apetisant arata ultima fotografie. Ce e drept nu am gustat pana acum carne de strut! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. un adevarat rasfat culinar,draga mea,ma bucur pentru tine ca poti savura asa bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  5. Este absolut delicioasă carnea de struț, am încercat-o și noi. Preparatele dumneavoastră arată senzațional! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.