Frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi pentru carnea de vita.
Cu o medie de 30 grame de proteine/ portie si mai putin de 3 grame de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care isi doresc o carne aromata, cu aport ridicat de proteine, care este in acelasi timp si sanatoasa.
Aceasta supa cu carne de strut, cu siguranta va cuceri familia, fiind una delicioasa, aromata, deosebita, atat ca mod de preparare,de servire cat si ca aspect si gust.
Avem NEVOIE de :
400 g carne macra de strut
3 morcovi potriviti( am avut si un pumn de morcovi baby)
1 radacina patrunjel
1 telina mica
1 ceapa
300 g varza de bruxelles
250 g ciupercute Home Garden
400 ml lapte de cocos
zeama de lamaie - optional
patrunjel verde tocat
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Curatam si spalam toate legumele.Apoi le taiem cubulete. ceapa o lasam intreaga.
Carnea de strut o taiem cubulete mici pe care le sotam in putin ulei, pina isi schimba culoarea.
Adaugam apoi apa necesara ,putina sare si lasam sa fiarba la foc domol, acoperit.
Cand da in clocot spumam daca e cazul si lasam sa fiarba carnea cam o ora. Apoi adaugam toate legumele, mai putin ciupercile si varza de Bruxelles(taita in doua).
Lasam sa fiarba legumele pina se inmoaie.Asezonam, apoi adaugam ciupercutele si varza de Bruxelles.
Mai lasam sa fiarba 5-10 minute.
Desfacem laptele de cocos, il amestecam , apoi il adaugam in supa.
Potrivim gustul de sare si piper, iar deasupra presaram patrunjel verde , proaspat macinat.
A iesit o supa delicioasa din carnea de strut, cu multe legume.O bunatate pe zapada de afara.
Pofta mare sa aveti !
Patricia Patty
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatia ingredientelor folosite!!!Cu siguranta gustul este deosebit datorita carnitei de strut care este supe delicioasa si se topeste in gura!!!Felicitari,Sidonia
Multumesc mult Patty.
ȘtergereSerban Lucian
RăspundețiȘtergereO supa delicioasa ! Îmi place !
Ai dreptate Lucian, asa este !
ȘtergereFara indoiala ti-a iesit o supa excelenta! Si eu mai am strut, bucata de gulas. Si iar va fi un mic zaiafet la mine acasa :)
RăspundețiȘtergereOana daca nu folosesti toate bucatile de gulas odata, poti sa faci si tu o supa sau o ciorba, cu carnea asta sanatoasa. Nu vei regreta...
ȘtergereCe pofta mi-ai facut! Cred ca este gustoasa "rau de tot"!
RăspundețiȘtergereDintre toate preparatele care le-am facut cu carne de strut, aceasta supa a fost cea mai gustoasa si am putut simti mai bine aroma carnii de strut.
Ștergere