marți, 27 decembrie 2016

Aperitiv cu ton si legume

By Sidonia Toncean   Posted at  12:30   Salate 9 comments

Traditia spune ca masa de Craciun trebuie sa fie bogata, cu multe preparate traditionale pentru cina din ziua Nasterii Domnului.
Intr-un amestec de legende, retete secrete si traditii pastrate cu sfintenie, masa de Craciun este la rang de mare sarbatoare.Printre primele locuri se afla aperitivele calde sau reci.
Aperitivele sunt primul preparat , oferit înaintea felului principal la pranz sau cina, de obicei in cantitate redusa, in scopul deschiderii apetitului, dand consumatorului posibilitatea de a aprecia si celelate preparate culinare incluse într-un meniu.



Avem NEVOIE de :

200  ml iaurt grecesc gras
2 linguri maioneza de casa
pasta usturoi
3-4 oua fierte
250 g cascaval ras Emmental
1 morcov
1 ardei gras rosu
1 legatura ceapa verde
1 conserva ton in suc propriu
- pentru ornat
masline negre
rosii cherry
2-3 ridichi





MOD de PREPARARE :


Intr-un bol amestecam iaurtul cu maioneza, pasta de usturoi, sare si piper, pina se face un sos mai grosut.
Conserva de ton o desfacem si o punem la stors intr-o strecuratoare.




Radem doua oua si le amestecam cu cascavalul ras.




Intr-o forma mica de chec punem folie alimentarasi asezam in ea stratul de cascaval cu ouale rase, iar deasupra intindem un strat de sos, folosindu-ne de o lingura.




Morcovul curatat, spalat si sters il radem pe razatoarea mica apoi il intindem peste sosul din tava.




Ceapa verde o tocam marunt si o presaram in forma peste morcovul ras.




Ungem cu al doilea strat de sos , peste ceapa verde totcata.




Presaram iar cascaval ras simplu, apoi tonul bine scurs.




Pete ton punem ultimul strat de sos si apoi ardeiul rosu tocat marunt.




Cele doua oua ramase le dam pe razatoarea mica si le intindem uniform in tava.
Acoperim cu marginile foliei, apasand putin sa se preseze toate ingredientele si lasam aperitivul pina a doua zi, la rece.



A doua zi desfacem folia, asezam aperitivul pe un platou, cu fata in jos si ornam aperitivul.



Puteti sa alternati straturile dupa bunul plac al fiecareia.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. Imi place. Poate o fac luni cand vine popa cu botezul, desi deja mi-am planificat vreo 3. Sa vad daca ajung ca nu le pot face mai repede. (acuma sa vad daca pot posta ce am scris ca mi-a deschis M,un cont,dar nu stiu ce fel...hahaha)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai vino cu ideei ca eu nu m-am gandit inca ce sa fac cand vine preotul....

      Ștergere
  2. Tania Kiswani

    Multumim draga Sidy.., arata minunat..! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  3. Victoria Gabriela

    Imi place ce ai tu aici, Sidy draga! Sarbatori fericite in continuare! Multa sanatate tuturor! Va imbratisez cu drag! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur Vicky scumpa si iti doresc tie si familiei An Nou fericit !

      Ștergere

  4. Liliana Mihaita

    Arata minunat😘sarbatori fericite va doresc. Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna foarte bine acest aperitiv plin de vitamine si de proteine din peste si ou. De pus deoparte!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.