sâmbătă, 3 decembrie 2016

Ceafa de porc frantuzeasca

By Sidonia Toncean   Posted at  06:30   6 comments

Ceafa de porc frantuzeasca este foarte usor de pregatit si va va veni in ajutor atunci cand asteptati musafiri, iar aspectul placut al acesteia va infrumuseta orice masa festiva.
Aceasta ceafa se remarca prin aspectul savuros, gustul delicat si suculent si mai ales mirosul parfumat ce te ademeneste.
Obtinem un fel de mancare gustoasa, aromata si...consistenta.
Retetele frantuzesti sunt unele dintre cele mai delicioase si apetisante combinatii culinare , dar foarte usor de preparat.




Avem NEVOIE de :


700 g ceafa porc
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
200 g cascaval tare
50 g unt
4 rosii mici
100 g maioneza facuta in casa
1 lingura mustar
sare
piper
verdeata



MOD de PREPARARE :


Taiem ceafa in aproximativ 6 felii subtiri, apoi condimentam fiecare felie pe ambele parti cu sare si piper proaspat macinat.
Lasam cateva minute la rece sa se imbibe condimentele.



O tava care merge la cuptor, o ungem cu putin unt si asezam faliile de ceafa asezonate, in ea.
Deasupra cefei punem cate o bucatica de unt.




Curatam cepele si le taiem rondele, apoi in doua. Amestecam cele doua cepe si apoi punem un strat destul de consistent, peste feliile de carne.
Amestecam maioneza cu mustarul si cu o lingurita o punem din loc in loc peste ceapa.




Rosiile taiate felii le asezam deasupra, impreuna cu niste frunze de patrunjel verde.



Dam tava la cuptorul incalzit  la 180 de grade , cam 30 de minute pina se rumeneste carnea.
Dupa trecerea celor 30 de minute, deasupra radem cascavalul pe intreaga suprafata a carnii, intr-un strat consistent si dam iar la cuptor cam 20 de minute pina cand ceafa este bine patrunsa si cascavalul topit.




Cand ceafa este gata , scoatem tava si deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Portionam ceafa obtinuta si servim alaturi de garnitura dorita.
Eu zic ca merge bine alaturi de cartofi prajiti, ca doar nu o fi foc ,o data sau de doua ori pe an !



Si nu uitati de salata sau muraturi.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Domnica Peste

    Wow Sido ce delicatese !(nu avem voie ca e post )dar îmi trece cu delicatesele pe care le postați !O seara plăcută !💋💋💋 Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ca e foarte, foarte gustoasa, asa facuta ceafa !
      Multumesc , asemenea iti doresc ...

      Ștergere
  2. Tania Kiswani

    Multumim Sidy.., ce bine arata..!Sa va fie de bine..! <3. Îmi place

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si sa vezi cat e si de buna la gust !
      Multumesc mult Tania !

      Ștergere
  3. Asta-i o reteta de pus deoparte, eu am mereu in congelator ceafa de porc, ca maica-mea duminica vrea friptura cu cartofi prajiti... desi in lumina ultimelor evenimente, cu sanatatea ei, ar trebui sa o lase mai moale cu carnea de porc, dar mi-e mila... de pofta, si tot ii dau, daca vrea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tot a ajuns pina la varsta asta, ar fi pacat sa nu ii satisfaci toate poftele.Ca doar nu mananca zilnic grasimi...

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.