O rulada foarte gustoasa, aspectuoasa,usor de preparat,satioasa si spornica ,cu ingrediente putine si la indemana.
Polpette sunt de fapt chiftelele, iar polpettone (italiana) este o chiftea mare din carne tocata, ou,paine si cam tot ce intra in reteta clasica de chiftelute.
Polpette sunt multe si mici , iar polpettone este facuta dintr-o singura bucata mare alungita, care se serveste musafirilor, prin feliere.
De fapt totul a pornit de la un filmulet ,pe care din pacate nu l-am salvat , dintr-un grup cu multe gospodine istete.Am vazut filmul si iata ce a iesit, cu mici modificari.
GATA ...l-am gasit :video
Pentru o masa deosebita,va recomand sa incercati aceasta reteta , care poate fi servita atat calda (fel de baza) cat si rece (aperitiv).
Avem NEVOIE de :
1 kg carne vita tocata
2 oua
80 g pesmet
4 catei usturoi
sare
piper
-------
8 felii cascaval Ceddar
8 felii sunca Praga
80 g baby-spanac
200 g piept porc fiert feliat
1 ardei gras rosu
16 oua prepelita
80 h baby-morcov
100 ml vin alb
MOD de PREPARARE :
Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Primele 6 igrediente le punem intr-un bol de plastic si amestecam bine de tot sa se omogenizeze toate.
Daca doriti puteti adauga si verdeata tocata marunt.
Luam o hartie de copt, o motototlim si o udam bine, o stoarcem si o intindem pe o suprafata plana.
Dam o forma dreptunghiulara compozitiei de rulada , pe care o intindem de marimea dorita.Eu am facut doua rulade din acest amestec.
Intindem 4 felii de cascaval , peste el alte 4 de sunca , dupa cum vedetim in poza de mai jos :
Luam jumatate din spanacul-baby spalat si bine stors si il asezam la unul din capete, punem ouale fierte de prepelita, morcoveii-baby si fisii de ardei gras rosu.
Rulam cu grija cat mai strans , cu ajutorul hartiei de copt.intindem feliile de piept de porc suprapuse si rulam rulada in ele.
Procedam la fel si cu a doua rulada.
Punem intr-un vas termorezistent uns bine, cam 100 ml vin alb si asezam cele doua rulade in vas.
Dam vasul la cuptor pentru 50-60 de minute , pina cand pieptul de porc s-a rumenit frumos.
Dupa necesitate lasam rulada sa se raceasca sau o tinem la cald sa o putem servi alaturi de garnitura dorita si o salata verde.
Pofta mare sa aveti !
Laura Schuster
RăspundețiȘtergereArata minunat si mai ales ca este de papat, APETISANT!!!Sa va fie de bine!
Multumim surioara draga ! Am facut doua bucati si am papat si ca aperitiv si ca fel de baza...
ȘtergereMioara Mioara
RăspundețiȘtergereArata apetisant! Îmi placeeeeee...
Multumesc Mioara !
ȘtergereLacra Corduneanu
RăspundețiȘtergereFoarte aratos ! Îmi place .
Asa este Lacra...si se si papa foarte repede !
ȘtergereDoina Gal
RăspundețiȘtergereSuper frumos...Îmi place !
Genica Stetca
RăspundețiȘtergereFoarte aspectuos dar si gustos pe masura !!Îmi place ·
Liliana Mihaita
Arata minunat 😘😘 Îmi place ·
Domnica Peste
RăspundețiȘtergereArată super ,felicitări ,poftă bună!💋💋🍹Îmi place ·
Mioara Zamfir
RăspundețiȘtergereSidy ,gata cu ispitele ,se poate ? ..sunt si eu om si poftesc ...arata minunat ...mmm! Îmi place ·
Tu vorbesti soro ? Pai la cate bunatati ai tu si ne rasfeti cu ele...eu ce sa zic ? Te tzuc cu drag Mimi !
Ștergere