"Sardinele in sos tomat nu sunt numai gustoase, sunt de asemenea si foarte importante pentru beneficiile sanatatii. Ele contin licopen din rosii si acizi omega 3, atat de necesari organismului. Sardinele pot fi consumate ca atare sau preparate in feluri de mancare mai complexe ."
Prietenii mei de la Podravka Romania m-au provocat sa fac ceva gustos cu aceste conserve de peste si iata ce a iesit..
Puteti vedea reteta si pe pagina mea de Facebook
AVEM NEVOIE de
2 conserve sardine in sos tomat Eva
1-2 morcovi
1-2 radacinoase albe
1/4 telina
2 cartofi
1 ceapa
1 rosie
1 ardei gras
500 ml bulion de rosii de casa
2 linguri ulei
leustean
cimbru
sare
piper
MOD de PREPARARE
Curatam toate legumele, le spalam sile taiem dupa preferinta.
Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea galbena.
Adaugam rosia si ardeiul gras taiate marunt ,apoi telina si patrunjelul taiate marunt.
Punem 4 litri de apa, sare, piper si lasam sa fiarba cam 20 de minute pina sunt fierte legumele. Atunci adaugam cartofii taiati cubulete, cimbru si frunze de leustean.
Desfacem conserva de peste si portionam sardinele pe care le adaugam la ciorba impreuna cu bulionul pus dupa gust.
Lasam sa dea cateva clocote si stingem focul.
Deasupra presaram frunze de leustean tocate marunt.
0 comentarii: