luni, 22 ianuarie 2018

Tort cu trei feluri de blat, crema de vanilie si fructe tropicale.

By Sidonia Toncean   Posted at  17:41   Torturi No comments

Aceasta este combinatia ideala  a familiei mele,pentru un tort. Noua ne plac torturile insiropate fara crema multa sau cu unt si cu multe fructe.Este o combinatie pe deplin reusita, intocmai pe gustul nostru, un tort pufos, insiropat, cu o crema usoara.
Este bine sa faceti blaturile cu o zi inainte , daca aveti timp.
Cu ajutorul prietenilor mei de la Sun Food am facut acest tort delicios.



Avem NEVOIE de

- pentru blat pandispan
4 oua
80 g faina
80 g zahar praf
50 ml apa calduta
putina sare

- pentru blat nuca
4 oua
80 g zahar praf
25 g faina
50 g nuca macinata
esenta rom Dr Oetker
sare

- pentru blat albusuri
6 albusuri - am avut congelate
100 g zahar pudra
70 g nuca cocos razuita
2 linguri zeama de lamaie
1/2 pliculet praf copt
aroma vanilie Bourbon Dr Oetker
sare

- pentru crema vanilie
1 l lapte
8 oua
aroma vanilie Bourbon Dr Oetker
75 g amidon
100 g zahar

*****
100 g stafide
100 g nuca prajita si sfaramata
1 compot cocktail fructe exotice Sun Food
1 plic tort-Gelee transparent
400 g frisca pentru imbracat tortul



MOD de PREPARARE


Separam albusurile de galbenusuri.

Facem blatul de pandispan din  galbenusuri frecate bine cu zahar.


Frecam bine cu mixerul 3 minute.Adaugam apa si mixam in continuare.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine de tot.


La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina , pina incorporam toata faina.


 Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.


Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt ( 28 cm) si unsa cu putin unt, turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.


Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.


Blatul cu nuca :separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul pina se albesc.Albusurile cu un praf de sare, le facem spuma.
Peste galbenusuri adaugam esenta de rom si faina .


 Dupa ce s-au omogenizat, adaugam nuca macinata, adaugata putin cate putin.


 Pregatim o forma detasabila pentru tort ( 28 cm) captusind-o cu hartie de copt, in care turnam compozitia blatului si o coacem in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , cam 30 de minute.



Facem inainte testul cu scobitoarea si daca este gata , scoatem blatul din cuptor.
Lasam sa se raceasca 10 minute, apoi scoatem blatul si il punem pe un grilaj sa se raceasca. Scoatem si hartia de pe blat.


Blatul de albusuri : albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie le batem spuma tare.Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pina se intareste spuma iar.


Adaugam apoi nuca de cocos , vanilia si coaja de lamaie. Amestecam cu o spatula cu grija, pina se amesteca nuca in compozitie.


Pregatim forma de tort ca si la blatul de nuca si coacem blatul de albusuri cam 25 de minute, tot la 160 de grade.Facem proba cu scobitoarea  si daca este gata , scoatem blatul din cuptor.
Lasam sa se raceasca 10 minute, apoi scoatem blatul si il punem pe un grilaj sa se raceasca. Scoatem si hartia de pe blat.


- pentru sirop
500 ml apa
250 g zahar
coaja de lamaie Dr Oetker

Punem la fiert ingredientele si dupa ce da in clocot stingem focul si adaugam stafidele sa se hidrateze. Dupa ce siropul s-a racit cu o strecuratoare scoatem stafidele si le punem deoparte, intr-un bol.


Preparam crema. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile  cu zaharul se mixeaza pina se albesc. Adaugam putin cate putin laptele caldut, vanilia si amidonul, mixand in continuare. Apoi punem crema pe foc mic si amestecam pina aceasta se ingroasa.Luam de pe foc si adaugam albusurile batute spuma cu putina zeama de lamaie. Amestecam usor sa se omogenizeze.



Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem 1/2 din blatul de pandispan pe care il insiropam bine cu sirop.


Adaugam 1/3 din crema de vanilie bine racita si o intindem cu o spatula.


Presaram apoi nuca prajita , stafide si fructe exotice.



Punem al doilea blat (din albusuri) insiropat, 1/3 din crema de vanilie , apoi presaram nuca si stafide, blatul cu nuca,insiropat, 1/3 din crema, stafide, nuca si fructe si cealata 1/2 din blatul de pandispan insiropata o punem deasupra.
Dam tortul la rece cateva ore.


Batem frisca, o punem intr-un posh si ornam tortul pe margini.
Deasupra asezam cocktailul de fructe ramase.


Preparam Tort-Gelee conform instructiunilor de pe plic si punem peste fructe incepind cu centrul tortului.


Presaram cateva bombonele colorate pe margine si tortul este gata.


Sa nu credeti ca este un tort greu de facut ! se face foarte usor, atata doar ca ai un pic de lucru cu el, dar nu asa de mult !



Am facut acest tort pentru sotul meu , la aniversarea zilei de nastere.


Este delicios , mai ales daca preferati torturile cu crema de vanilie si fructe.



Am avut si ajutoare la portionatul tortului....


Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.