duminică, 25 februarie 2018

Musaca de cartofi cu carne tocata si mozzarella

By Sidonia Toncean   Posted at  11:41   Preparate din carne de porc No comments

Pe cele care nu tin post va invit astazi la o gustoasa musaca de cartofi cu carne de porc si multa mozzarella. În România, musacaua a fost împrumutată de la turci sau greci şi adaptată specificului bucătăriei româneşti, devenind un fel de.... mâncare tradiţională. 
Nu este greu de facut si poate fi oricand varianta ideala si rapida pentru o masa in familie. Este consistenta si hranitoare si va satisface toate gusturile .Oricum doriti sa o preparati, cu cartofi sau combinata cu felii de vinete, musacaua este un preparat culinar ce poate fi gatit cu usurinta de catre oricine are curiozitatea, si care doreste sa isi rasfete familia cu ceva bun.
 O minunata musaca de cartofi, consistenta si hranitoare, ce va satisface toate gusturile, cu siguranta !





Avem NEVOIE de 

1 kg cartofi
700 g carne tocata
300 g mozzarella rasa
1 conserva rosii cuburi Sun Food
1 ceapa
2-3 catei usturoi
nucsoara
1 lingurita unt
2 linguri ulei
3 oua
verdeata
sare
piper
boia afumata




MOD de PREPARARE


Cartofii cu coaja ii punem la fiert in apa cu sare cam 20 de minute, apoi rasturnam apa de pe ei si dupa ce se racesc putin ii curatam.


Curatam ceapa si o taiem solzisori apoi o tragem la tigaie in unt si ulei incins inainte.Punem si feliutele de usturoi.



Cand ceapa devine translucida adaugam carnea si o prajim putin pe toate partile.




Adaugam apoi cuburile de rosii si fierbem 10 minute carnea cu rosiile si condimentele puse.



Deasupra punem verdeata tocata marunt si mai dam in clocot doua minute.


Asa curat eu cartofii...tai coaja circular cu cutitul si cu ambele maini strang in palma coaja cartofilor.



Asa arata gata curatat. Se curata foarte repede astfel..




Ungem cu unt o forma termorezistenta si asezam un strat de rondele de cartofi.


Punem apoi carnea tocata gata facuta si un rind de mozzarella deasupra apoi acoperim cu un alt strat de rondele de cartofi.




Batem bine ouale , adaugam mozzarella ramasa si rasturnam compozitia peste musaca.



Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute , pina camd musacaua prinde o crusta frumos rumenita.



Lasam musacaua cateva minute sa se odihneasca, apoi o putem portiona.


Daca doriti puteti servi linga musaca o lingura cu smantana...
Pofta buna sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.