Placinta aceasta poate fi considerata aperitiv, gustare sau chiar fel principal, pentru ca pe linga faptul ca este delicioasa, este si foarte hranitoare. Lintea este o sursa foarte buna de fibre ce ajuta la scaderea colesterolului. În plus faţă de efectele sale benefice asupra sistemului digestiv si inimii, fibrele solubile ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange.
Reteta autentica de Tabouleh se face cu ierburi proaspete, in principal, patrunjel, menta, bulgur, rosii, ceapa si condimente, asezonate cu sos de ulei si suc de lamaie.
Tabouleh se poate face cu o varietate de legume in functie de gust si preferinte, eu am ales de aceasta data conopida...
Avem NEVOIE de
240g linte Sun Food
400g aluat placinta
800 g varza creata
1 legarura ceapa verde
2-3 mere acre
100 g unt
200 g smantana
150 g bacon
3 lingurite amidon
200 g mozzarella rasa
sare
piper proaspăt măcinat
nucșoară rasă
2 catei usturoi
chimen macinat
MOD de PREPARARE
Varza creata o taiem fideluta...
...apoi o punem la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba 8-10 minute.
O scoatem apoi intr-un bol cu apa rece si cuburi de gheata si dupa ce s-a racit, o lasam sa se scurga bine intr-o sita.
Baconul il taiem marunt si il prajim pe toate partile in putin unt.
Merele curatate le taiem ciburi impreuna cu ceapa verde.
Le calim in putin unt apoi adaugam sare si piper si usturoiul trecut prin presa.
Intr-un bol amestecam smantana, cu amidonul, cam 150 g mozzarella, merele calite, varza bine scursa si lintea spalata si scursa bine de apa. Amestecam si potrivim gustul de sare, piper si chimen.Adaugam si baconul prajit.
1/2 din foi le ungem pe fiecare cu unt topit...
...apoi intindem uniform 1/2 din compozitia de umplutura, rasucim placinta si o asezam in tava captusita cu hartie de copt.
Procedam identic cu foile ramase si umplutura cealalta.
Ungem placintele cu unt topit si presaram deasupra mozzarella.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 grade pina cand placinta se rumeneste deasupra .
Placinta se poate servi atat calda cat si rece...
Pofta mare sa aveti !
Din pacate la retetele mele nu se mai pot adauga comentarii sau intrebari !
RăspundețiȘtergereDar puteti sa mi le adresati pe Mesaj privat.
Multumesc pentru intelegere...