Tabouleh este un fel de mancare clasic, pe care il veti gasi in cele mai multe restaurante din Orientul Mijlociu. Este o reteta libaneza foarte gustoasa si sanatoasa, facuta cu legume proaspete, cu o varietate de legume in functie de gust si preferinte.
Tabbouleh este servit ca aperitiv sau ca o gustare între mese, ocazional se poate servi și ca o garnitură, de asemenea se poate oferit ca un fel principal. În mod tradițional, salata se va mânca pe frunze de salată verde, mai rar cu pâine.
Am gasit si un filmulet
https://www.facebook.com/sojewlish/videos/881652978658865/
Avem NEVOIE de
Cantitatile le puneti dupa ce cantitate vreti sa faceti
- conopida
- castravete verde
- rosie de gradina
- ridichi
- gogosar
- ceapa
- usturoi
- frunze patrunjel verde
- zeama de lamaie
- piper
MOD de PREPARARE
Desfacem conopida buchetele si o dam prin robotul cu lama in forma de S sa il maruntim putin, cam 2-3 secunde.
Sa nu il maruntiti prea tare ca se face mamaliga.
Punem conopida intr-un vas cu apa si lasam sa fiarba 5-10 minute impreuna cu usturoiul dat prin presa.
Scurgem apoi apa de pe conopida si o lasam sa se raceasca in strecuratoare, apoi punem conopida intr-un bol.Taiem cubulete castravetele si il adaugam in bol.
Urmeaza ceapa tocata marunt, ridichii geliati si gogsarul taiat cubulete.
Taiem si rosia de gradina cubulete si patrunjelul tocat, punem putina zeama de lamaie si amestecam salata.
Eu am servit-o alaturi de o tocanita de ciupercute.
Pofta mare sa aveti !
0 comentarii: