vineri, 2 februarie 2018

Supa de cartofi razuiti

By Sidonia Toncean   Posted at  12:51   Supe No comments

"Este o supa pe cat de simplu de preparat , pe atit de buna, gustoasa si delicioasa" spunea prietena mea Laura S din Austria, care mi-a dat aceasta reteta si ii multumesc mult.
Supa este un fel de mancare care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa fiecaruia , zilnic...!
Secretul supelor bune consta de fapt, in ingredientele folosite.O supa buna poate fi preparata si pusa intr-un bol, in cateva minute.E la fel de gustoasa ca aceea pentru care munciti trei ore sa o prepari.. Pur si simplu calesti cateva legume parfumate, adaugi condimente aromate , supa de carne si …gata.
Supa se poate face dintr-o combinatie aproape infinita de ingrediente, de la modestul dar gustosul cartof ,pina la cel mai exotic aliment.
Smantana sau galbenusul cu smantana care se folosesc pentru “dresul”  supelor , trebuie batute bine inainte , cu 1-2 linguri apa rece. Se trage putin vasul de pe foc , se adauga componentele pentru “dres “ , dupa care se mai continua fierberea cateva minute...
Daca nu aveti galbenus de ou , pentru a “drege” supa, puteti folosi un cartof crud ras , pe care il adaugati la ciorba cand aceasta este aproape gata.
Frunzele verzi pentru aroma se adauga numai dupa ce supa sau ciorba s-a luat jos de pe foc.



Avem NEVOIE de

4 cartofi rosii
2 morcovi
1 ceapa
1 rosie
1/2 ardei gras
200 ml smantana
2-3 l supa de carne sau legume
50 g unt
tarhon
chimen
sare
piper
frunze patrunjel verde

zeama de varza - optional( atunci transformam supa in ciorba)
ardei iute



Curatam legumele, le spalam, apoi razuim morcovii si cartofii, iar celelelte le taiem fasii.

Punem untul la topit in oala in care facem supa si calim putin morcovii pentru culoare , apoi adaugam ceapa, ardeiul si rosia sa se caleasca putin.


Cand au devenit translucide adaugam cartofii razuiti...



Si supa necesara, tarhonul si chimenul( eu am pus semintele intr-un tifon sa nu se imprastie).



Lasam sa fiarba la foc domol pina sunt fierte toate legumele, adaugam smantana de gatit si potrivim gustul supei.


Servim supa alaturi de un ardei iute.
Daca va plac mai mult ciorbele, atunci puteti adauga zeama de varza in supa, dupa gust.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.