duminică, 25 martie 2018

Cotlet de miel cu ciuperci in sos de smantana

By Sidonia Toncean   Posted at  16:51   Preparate din carne de miel 1 comment

Mai sunt cateva zile pana cand vom începe maratonul de gatit pentru Paşte.Sunt insa foarte multi oameni care refuza ori sunt retinuti atunci cand li se pune în fata o ciorba de miel, o friptura de berbecut ori o pastrama de oaie. Aceasta în primul rand din cauza mirosului specific mentinut uneori pană dupa gatire.
Daca este gatita corespunzator, carnea de oaie sau de miel isi pierde acel miros specific si devine foarte frageda.
Inainte de a va da cateva idei pentru a inlatura acest iz, vreau sa va spun ca aceasta carne este foarte benefica pentru organism. Consumata cam 100 de grame pe zi, te ajuta :
- sa scapi de ceva kilograme in plus
- iti ajuta creierul sa nu iti imbatraneasca prematur
- arde colesterolul rau ... are deci multe calităti.
Cu cat carnea este mai tanara, cu atat are un miros mai putin deranjant si este mai usor de digerat.




Avem NEVOIE de :

1 kg cotlet de miel( dar puteti face si din pulpa )
120 g cascaval
120 g costita afumata
1 ceapa
4 fire ceapa verde
1 lingurita unt
2 linguri ulei
300 g ciuperci fierte
250 ml smantana lichida pt gatit
sare
piper
boia afumata

- pentru marinata (baiț)
1 caciulie usturoi
3-4 linguri ulei masline
zeama de la o lamaie
1/2 lingurita boia afumata
150 ml vin alb
patrunjel verde(optional sau alte verdeturi)
sare
piper





MOD de PREPARARE :

Cotletul il feliem cam la 1, 5 cm grosime,il condimentam, apoi curatam usturoiul si il dam prin presa.
Punem amestecul pentru marinata intr-un vas cu capac, amestecam cu toate ingredientele si apoi asezam feliile de carne astfel incat sa le dam prin marinata pe ambele parti si apoi marinata sa le acopere putin.



Acoperim vasul si il dam la rece pentru 24-48 de ore, astfel ca acel miros de seu va dispare cu cat carnea sta mai mult in marinata.



Luam un vas care merge la cuptor, il ungem cu putin unt si asezam cotletul de miel marinat , in el, impreuna cu marinata ramasa.



Curatam ceapa si pe cea verde o taiem rondele si oe cealalta solzisori.
Costita o taiem cubulete iar ciupercile fierte le tocam.



Topim intr-o tigaie untul si adaugam uleiul si cand sunt infierbantate prajum frumos costita.



Adaugam apoi ceapa uscata si o tragem la tigaie impreuna cu costita aproape prajita.



Cand ceapa este gata adaugam ciupercile tacate si le lasam 2-3 minute sa se amestece cu ceapa si costita afumata.



Adaugam smantana lichida...asezonam.


Turnam compozitia peste feliile de carne in tava.



Deasupra presaram ceapa verde...




...si cascavalul ras. Eu am pus si trei rosii cherry pentru culoare.




Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 170-180 de grade pentru o ora jumate- doua, depinde de varsta animalului, pina cand carnea este bine patrunsa. Daca vi se pare ca deasupra este rumenita destul , o puteti acoperi cu o hartie de copt umezita si bine stoarsa si o tineti asa pina carnea este bine facuta.



Serviti cotletul cu cartofi aurii copti in cuptor si o salata.



Este delicioasa si nu se simte gustul de miel absolut deloc.
Pofta mare !



P.S.

       Putem adauga in marinata si 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu care va fragezi carnea, daca e mai ...batrana.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

Un comentariu:

  1. Datorita unui hacker , o parte din tabloul de bord al blogului meu a fost stearsa.
    Din aceasta cauza nu puteti sa comentati pe blog. Dar daca aveti nelamuriri sau intrebari , mi le puteti adresa aici :
    https://www.facebook.com/inbucatarielasidy/
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.