joi, 12 aprilie 2018

Cotlet de porc in aluat ,cu varza si cartofi

By Sidonia Toncean   Posted at  18:15   Preparate din carne de porc 1 comment

Un cotlet savuros imbracat in varza murata si pireu de cartofi ce nu mai necesita garnitura .
Va puteti surprinde placut familia cu aceasta mancare ...eleganta, gustoasa foc si desi ai de munca cu ea, credeti-ma ca merita. 
Veti fi surprinsi cum un cotlet banal copt in cuptor, poate fi atat de gustos, imbracat in cate un strat de pireu de cartofi si unul de varza .Si apoi totul incorsetat in aluatul foietaj.





Avem NEVOIE de 


- 800 g cotlet de porc 
- 200 g prosciutto crudo 
- 400 g aluat foietaj
- mustar
***
-1 galbenus +2 linguri ulei pt uns deasupra

– pentru varza murata:
- 1 lingura unt
- 400 g varza murata taiata fideluta
- 100 ml supa 
- 4 boabe ienibahar zdrobite in mojar
- cimbru
- sare si piper

- pentru piureul de cartofi
- 400 g cartofi albi fainosi 
- 50 g mozzarella
- 60 g unt
- 1 catel usturoi presat
- nucsoara macinata
- 30 ml smintina
- sare si piper




MOD de PREPARARE

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam , apoi il ungem cu mustar pe toate partile ...




...si il invelim in felii de prosciutto crudo...


...apoi il legam cu ata de bucatarie ca sa fixam bine sunculita pe el.




Invelim apoi cotletul in hartie de copt umezita. ...


...stransa cat mai bine peste cotlet, o asezam pe un gratar pus peste o tava...


si il coacem incet la 200 de grade com 90 de minute. Apoi inlaturam hartia de copt si il mai coacem 20-30 de minute sa se rumeneasca sunca.


Intre timp preparam garniturile.Varza acra taiata fideluta o calim putin in unt , adaugam supa...



...apoi cimbrul si ienibaharul si lasam asa cam 15 minute, apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca.


Cartofii fierti ii amestecam cu mozzarella, unt, usturoi dat prin presa,nucsoara, smantana, sare si piper.Facem pireul cu ajutorul mixerului.


Aluatul de foietaj dezghetat il intindem pe o hartie de copt, si asezam pe ea restul de prosciutto crudo.


Intindem piureul de cartofi in strat uniform...


....apoi stratul de varza calita....


.... si deasupra cotletul bine copt.


Le rulam pe toate cat mai strans in aluatul foietaj , pe care il ungem cu galbenusul amestecat cu ulei.


Coacem bine aluatul pina cand se rumeneste frumos, cam 40 de minute, la 180 de grade C.


Servim cotletul rece ....


...sau cald . Veti fi incantati de gustul aromat.




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

Un comentariu:

  1. Datorita unui hacker , o parte din tabloul de bord al blogului meu a fost stearsa.
    Din aceasta cauza nu puteti sa comentati pe blog. Dar daca aveti nelamuriri sau intrebari , mi le puteti adresa aici :
    https://www.facebook.com/inbucatarielasidy/
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.