luni, 23 aprilie 2018

Pulpa de miel la cuptor

By Sidonia Toncean   Posted at  16:59   Preparate din carne de miel 1 comment

Carnea de miel este unul dintre alimentele preferate ale românilor în perioada Paştelui(dar poate fi consumată şi în restul anului, mai ales dacă nu ati folosit tot mielul , la sarbatori). 
Desi este un sortiment de carne rosie (care nu este foarte recomandată de către specialişti), carnea de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral in organism ,dubleaza riscul de astm...
După cum știți, carnea de miel are un gust specific, de aceea nu este preferată de toți. Dar daca veti proceda cum va spun eu veți obține un fel de mâncare apetisant, sățios și aromat.
Aceasta friptura se combină perfect cu o garnitură din legume, alaturi de salata verde.



Avem NEVOIE de 

1 pulpa miel
1 ramurica rozmarin

- pentru bait(marinata)
1-2 caciulii usturoi
100 ml ulei masline
1 lingura Kotanyi Savori Romanesti- Miel
200 ml vin alb
1 lamaie
1 lingurita boia afumata
sare

piper




MOD de PREPARARE

Intr-un vas cu capac in care putem pune pulpa de miel portionata ,preparam baitul amestecand toate ingredientele cu usturoiul trecut prin presa si cu 1 lingura Kotányi Romania - Savori Romanesti- Miel.



Punem in acest bait pulpa portionata si o trecem cu toate partile prin bait, acoperim vasul si il lasam intre 3 si 48 de ore la rece. Eu am lasat pulpa doua zile in aceasta marinata.


Punem pulpa intr-o tava care merge la cuptor , la 170 de grade pentru 2 ore, acoperita cu o hartie de copt inmuiata in apa(impreuna cu marinata).



Dupa ce carnea s-a inmuiat si se desprinde de pe os, inlaturam hartia si lasam sa se rumeneasca inca vreo 20 de minute.


Curatam cartofii, ii taiem in patru si ii fierbem 15 minute in apa cu sare, apoi ii dam cu putina boia si oregano si ii punem intr-o tava captusita cu hartie de copt.


Ii stropim cu putin ulei si ii punem la cuptor, impreuna cu pulpa circa o ora , sa se rumeneasca.
Din cand in cand ii intoarcem cu o paleta, sa se rumeneasca pe toate partile.



Servim pulpa alaturi de cartofii copti si salata verde care merge de minune cu friptura de miel.
O reţetă absolut delicioasă ...



Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

Un comentariu:

  1. Datorita unui hacker , o parte din tabloul de bord al blogului meu a fost stearsa.
    Din aceasta cauza nu puteti sa comentati pe blog. Dar daca aveti nelamuriri sau intrebari , mi le puteti adresa aici :
    https://www.facebook.com/inbucatarielasidy/
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.