Carnea de miel este unul dintre alimentele preferate ale românilor în perioada Paştelui(dar poate fi consumată şi în restul anului, mai ales dacă nu ati folosit tot mielul , la sarbatori).
Desi este un sortiment de carne rosie (care nu este foarte recomandată de către specialişti), carnea de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral in organism ,dubleaza riscul de astm...
După cum știți, carnea de miel are un gust specific, de aceea nu este preferată de toți. Dar daca veti proceda cum va spun eu veți obține un fel de mâncare apetisant, sățios și aromat.
Aceasta friptura se combină perfect cu o garnitură din legume, alaturi de salata verde.
Avem NEVOIE de
1 pulpa miel
1 ramurica rozmarin
- pentru bait(marinata)
1-2 caciulii usturoi
100 ml ulei masline
1 lingura Kotanyi Savori Romanesti- Miel
200 ml vin alb
1 lamaie
1 lingurita boia afumata
sare
piper
MOD de PREPARARE
Intr-un vas cu capac in care putem pune pulpa de miel portionata ,preparam baitul amestecand toate ingredientele cu usturoiul trecut prin presa si cu 1 lingura Kotányi Romania - Savori Romanesti- Miel.
Punem in acest bait pulpa portionata si o trecem cu toate partile prin bait, acoperim vasul si il lasam intre 3 si 48 de ore la rece. Eu am lasat pulpa doua zile in aceasta marinata.
Punem pulpa intr-o tava care merge la cuptor , la 170 de grade pentru 2 ore, acoperita cu o hartie de copt inmuiata in apa(impreuna cu marinata).
Dupa ce carnea s-a inmuiat si se desprinde de pe os, inlaturam hartia si lasam sa se rumeneasca inca vreo 20 de minute.
Curatam cartofii, ii taiem in patru si ii fierbem 15 minute in apa cu sare, apoi ii dam cu putina boia si oregano si ii punem intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Ii stropim cu putin ulei si ii punem la cuptor, impreuna cu pulpa circa o ora , sa se rumeneasca.
Din cand in cand ii intoarcem cu o paleta, sa se rumeneasca pe toate partile.
Servim pulpa alaturi de cartofii copti si salata verde care merge de minune cu friptura de miel.
O reţetă absolut delicioasă ...
Pofta mare !
0 comentarii: