vineri, 20 aprilie 2018

Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

By Sidonia Toncean   Posted at  16:36   Preparate din carne de pui No comments

O mancare usoara, cu multe verdeturi, numai buna pentru o masa de duminica in familie. 
Stevia este o planta bogata in vitamine, saruri minerale, proteine si fibre. Este o planta minune pentru ca ne ajuta sa eliminam lichidul de prisos din corp, ne scapa de oboseala mintii si a trupului si detoxifiaza organismul. Beneficiile ei sunt :
- combate obezitatea 
- previne astenia de primavara 
- regleaza nivelul zaharului din sange 
- trateaza ranile si afectiunile gingivale 
- este adjuvant in tuse, pneumonie si tuberculoza 
- combate constipatia 
- este un puternic detoxifiant 
- trateaza anemia 
- revigoreaza si intinereste organismul 
- creste imunitatea 
Leurda este cu adevarat spectaculoasa. Remediile ei sunt cunoscute inca de pe vremea dacilor cand era folosita pentru tratarea bolilor de rinichi si ca depurativ. In Imperiul Roman, leurda era folosita ca adjuvant in detoxifierile de primavara pentru ca ea curata sangele, plamanii si tractul digestiv. 
Beneficiile ei sunt : 
- este un puternic detoxifiant
- remediu pentru cancer 
- reduce colesterolul rau si este ajuta inima 
- este un puternic antiinflamator 
- remediu pentru varice si hemoroizi 
- trateaza astmul si astmul alergic 
- ajuta la inhibarea si eliminarea prazitilor intestinali si reface flora intestinala 
- adjuvant in tratarea infectiilor urinare 
- previne imbratranirea 
- vindeca micozele 
Daca sunt atat de bune si de sanatoase, atunci haideti sa le si folosim !



Avem NEVOIE de

- pentru mancarea de verdeturi
1 legatura mare stevie
2 gramezi mari leurda
20 g unt
1-2 linguri amidon
80 ml iaurt gras
150 ml lapte
piper alb
sare
- pentru marinat pulpele
6 pulpe pui
6 catei usturoi
3 linguri ulei masline
100 ml vin alb
zeama de la o lamaie
1/2 lingurita boia afumata
sare
piper alb



MOD de PREPARARE

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masli¸ne, vinul,zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam bine de tot .



Pulpele taiate in doua le dam prin aceasta marinata si le lasam acoperite, la rece cat mai multe ceasuri. Ideal ar fi pina a doua zi, dar macar 2-3 ore.



Intre timp indepartam coditele de la leurda si tija de la stevie, apoi le fierbem separat in apa cu sare. Stevia fierbe mai mult timp (15 minute) decat leurda(5 minute).


Stevia bine stoarsa o taiem fasii si o punem in vas alaturi de untultopit deja.



Adaugam si leurda scursa si tocata ai amestecam 2-3 minute.



Adaugam amidonul, iaurtul si laptele si amestecam. Potrivim gustul de sare si piper si lasam sa dea cateva clocote pina cand mancarica este gata.


Prajim pulpele pe grilul incins cam 20 de minute pina sunt bine patrunse.



Servim pulpitele alaturi de mancarica de stevie cu leurda. Ai mei au dorit si cativa cartofi copti in cuptor. Un deliciu !




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.