luni, 24 septembrie 2018

Pleșcăviță umpluta

By In bucatarie la Sidy   Posted at  15:19   Preparate din carne de vitel No comments

Pleşcaviţa este o mâncare tradiţională din bucătăria sârbească,o chiftea mai făloasă, dar răspândită în multe ţări ex-iugoislave, în special în Bosnia-Herzegovina, Muntenegru, Macedonia şi Croaţia. În aceste ţări, pleşcaviţa poate fi comandată aproape la orice colţ de stradă.
Numele lui vine de la "plejasak", cuvant ce inseamna „a aplauda”, pentru ca miscarea prin care se da forma plescavitei este similara aplauzelor.
Reţeta pleşcaviţei este relativ simplă, dar pentru a fi cât mai savuroasă obligatoriu trebuie preparată în aproape 10 ore.
Poate fi servită ca un hamburger, într-o chiflă pe un pat de ceapă dar se poate servi şi la farfurie, alături de cartofi prăjiţi, asa cum am sevit-o noi in Kladovo.(Vis-a-vis de Drobeta-Turnu Severin se afla Kladovo, un oras cochet, ideal pentru o escapada de week-end, de o zi sau macar de cateva ore. Orasul cu doar 9.142 locuitori are o zona pietonala foarte bine pusa la punct, intesata cu crasme, cafenele si mici pravalii ).
Reteta o am de la Nikola Dumitrașcovici, patronul restaurantului PRINC din Kladovo, unde am fost in anul acesta de doua ori pina acum.


Mai sus vedeti originalul dar fara cartofi ca inca nu venisera si jos este ce am facut eu




Avem NEVOIE de  :


 800 de grame de carne de vita tocata
1 lingurita cu varf de sare
1 praf de nucsoara
1 praf de piper
1 ceapa mica tocata
2-3 catei de usturoi (mici, unul singur daca e mare)  tocati
1 praf de chimen macinat
1 praf de coriandru (enibahar)
cimbru

- pentru umplutura 

8 felii de sunca
8 felii de cascaval



MOD de PREPARARE : 

 Compoziţia este frământată ca aluatul, după care se lasă la "odihnit", pentru omogenizare, în frigider, aproximativ 9-10 ore.



Apoi se imparte  in 6-8 parti egale in vederea umplerii.



 Se intinde fiecare bucata într-o formă cu o grosime de până la un centimetru, presându-se cu palmele, adaugam felia de cascaval si peste ea cea de sunca.



Pliem in doua  pleșcăvița si o asezam pe o tava captusita cu hartie de copt, apoi o stopim cu putin ulei.
Dam tava la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute .


Dupa ce s-au rumenit pe o parte le intoarcem peste 15 minute si pe cealalta parte sa se coaca.



Servim  pleșcăvița alaturi de cartofi prajiti si salata.


Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.