luni, 26 noiembrie 2018

Pilaf uzbec - Plov cu sofran

By Sidonia Toncean   Posted at  17:01   Preparate din carne de porc No comments

O mancare delicioasa la sfarsit de saptamana, alaturi de familie,populară in toate tările din Caucaz, răspandit in majoritatea tărilor din fostul URSS, plovul este o mancare din carne, ceapa, morcovi, usturoi, orez si mirodenii (obligatoriu chimion, coriandru, sofran sau curcuma). Aceasta reteta este una dintre cele mai tipice mâncăruri ale bucătăriei uzbece. Ei folosesc carnea de vită, carnea de oaie(miel), carne de cal, care este folosită în prepararea anumitor feluri de mâncare (cârnaţi, salam fiert)si mai rar carnea de porc.
 Daca sunteti o adevarată iubitoare a bucatariei, trebuie sa incercati macar o data plovul.Nu veti regreta...



Avem NEVOIE de 

 1 kg pulpa porc
2 cani orez
3 morcovi
2 cepe
2 linguri untura
5-600 ml supa carne
3 caciulii usturoi
putin sofran
1/2 lingurita chimen
1/2 lingurita coriandru
sare
piper



MOD de PREPARARE

 Punem un ceaun de tuci pe foc si topim untura in care prajim cuburile de carne, pina se rumenesc frumos pe toate partile



Adaugam ceapa tocata si amestecam, lasand sa fiarba cateva minute...
 


...pina cand taiem morcovii julienne.
 

 Ii adaugam 1/2 peste carnea si ceapa calita, amestecam si lasam sa dea cateva clocote, cam 5 minute.


 Condimentam si adaugam supa pina cand depaseste nivelul carnii.


 Adaugam caciuliile de usturoi si lasam sa fiarba semiacoperit. Semintele de coriandru si de chimen le-am pus intr-un tifon legat pe care am sa il indepartez cand mancarea este gata.


 Orezul il spalam cam in vreo 5-7 ape pina cand apa ramane limpede, apoi il lasam in apa pina cand vom avea nevoie de el.



 Acum scoatem usturoiul, cand carnea este aproape fiarta si tifonul cu semintele.
Punem cealalta 1/2 de morcovi julien peste carnea care a fiert cam 40-50 de minute.
 



Deasupra asezam orezul scurs de apa si il nivelam cu o lingura, apoi presaram firicelele de sofran.
 

Adaugam restul de supa, acoperim si lasam sa fiarba orezul FARA sa AMESTECAM:
 

Adaugam din nou caciuliile de usturoi si lasam sa fiarba acoperit la foc mic cam 30-40 de minute FARA sa AMESTECAM.



 Chiar daca a mar ramas futina supa, stingem focul si lasam 10 minute orezul sa se aseze.


 Veti vedea ca absoarbe toata zeama si boabele de orez nu se vor lipi una de alta.


 Servim pilaful alaturi de muraturi.


Pofta buna va doresc !
 

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.