Nu știu cum aș putea să fac o introducere mai bună la cum să pregătiți coastele, fără să sufere nimeni ,decât dacă vă las să încercați singuri sa le pregatiti. Este greu să vă descriu cum miroase prin bucătărie ,dar pot să spun că friptura este din poveștile de iarnă, în care se simte gustul și aroma usutroiului dar și expresii exotice conferite de marinada cu tamarind.
Le mulțumesc celor de la TEC pentru minunatele farfurii Degrenne. Pentru această gamă, numită Modulo Nature, Degrenne a selectat o ceramică de înaltă calitate (porozitate sub 1%), oferindu-i aceastei colecții caracteristici excelente și o mare rezistență la ciclurile de spălare în mașină.
1.5 kg coaste de porc
1/2 lingurita paprika
1/3 lingurita piper macinat
1/2 lingurita sare
1 caciulie usturoi
1 lingura tamarind
80 ml ulei masline
100 ml apa calduta
1 lingura miere
MOD de PREPARARE
Tamarindul il rupem marunt si il inmuiem in apa calduta 15 minute.
Toate condimentele le amestecam intr-un vas impreuna cu uleiul si usturoiul trecut prin presa.Adaugam tamarindul inmuiat
Amestecam bine si ungem coastele pe ambele parti cu aceasta compozitei, cu ajutorul unei pensule.Dam la rece cateva ore, cel mai bine pina a doua zi
Asezam un gratar pe o tava termorezistenta si dam la cuptor pentru 2 ore, acoperit cu un capac sau hartie de copt inmuiata in apa.
Punem un pahar cu apa in tava.
Tinem la 160 de grade si ultimele 15 minute inlaturam hartia.
Servim coastele alaturi de piure de cartofi sau alta garnitura care va place.
Pofta mare sa aveti !
0 comentarii: