sâmbătă, 1 august 2020

Friptura de caprioara cu ciuperci si smantana in Slow Cooker

By In bucatarie la Sidy   Posted at  15:15   Preparate din carne de vitel 1 comment

Nu prea suntem noi obisnuiti cu carnea de vanat dar atunci cand o primim, nu mai stim ce bunatati sa facem din ea.
Aceasta mancarica se poate face cu diferite carnuri de vânat: caprioara, cerb, mistret, iepure sau fazan dar si cu carne de vita.
O parte din coastele care aveau ceva carne le-am pus la aceasta friptura, impreuna cu o bucata de pulpa.
Marinarea se face pentru a fragezi carnea si pentru a o aromatiza.
Gatitul incet este modalitate de preparare ideala pentru carnea de vanat, aceasta fiind mentinuta la o temperatura constanta si scazuta.
Aproape ca gateste singur acest aparat iar caprioara marinata si apoi preparata in Slow Cooker este atat de frageda incat se va topi in gura.
Sosul obtinut este cu adevarat suficient pentru ati incanta papilele gustative !


Avem NEVOIE de :

800g carne de caprioara
1 legatura ceapa verde
420 g ciuperci in saramura
200 ml smantana
1 lingurita sare
1 lingurita piper macinat
1/2 lingurita patrunjel verde
1 ardei gras colorat
1 rosie de gradina

- pentru marinada:
5 catei usturoi
80 ml ulei
1 lingurita boia afumata
150 ml vin alb
1 lingura pasta de gogosari
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat



MOD de PREPARARE :


Am pregatit marinada , unde am amestecat usturoiul trecut prin presa, uleiul, boiaua, vinul, pasta de gogosari ,sare si piper.
Bucatile de carne  le-am imbibat in aceasta marinada si am pus la rece, acoperit, bolul ,pina a doua zi. Daca nu aveti asa mult timp, lasati macar 3 ore ceafa la marinat.
Daca bucatile de carne trebuie nu sunt bine acoperite de marinada o mai intoarcem din cand in cand .




Ceapa verde, ardeiul fras si rosia le spalam, le stergem bine apoi le taiem marunt si le punem in vasul Slow Cooker fara a adauga altceva(nici macar ulei).





Adaugam apoi bucatile de carne  de caprioara, scoase din marinada.
Punem si coastele cu carne pe ele.



Pentru culoare mai adaugam putina pasta de gogosari .



Marinada ramasa o rasturnam peste carne, in vasul de ceramica.



Aparatul Slow Cooker il programam pe pozitia High pentru 4 ore, dar asta depinde si de varsta vanatului. S-ar putea sa fie gata in 3 ore sau in 6 ore...


Dupa trecerea timpului, incercati sa vedeti daca carnea este facuta, daca intra usor furculita in ea sau nu.

Ciupercile le taiem in 2 sau in 4 depinde cat sunt de mari si le amestecam impreuna cu smantana si patrunjel verde tocat.
Rasturnam compozitia peste carne si lasam 10 minute acoperit cu capacul.


Eu am servit friptura cu piureu de cartofi si o salata de rosii si castraveti, dar puteti folosi si alta garnitura, mamaliguta, orez...



Pofta buna va doresc !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

Un comentariu:

  1. Datorita unui hacker , o parte din tabloul de bord al blogului meu a fost stearsa.
    Din aceasta cauza nu puteti sa comentati pe blog. Dar daca aveti nelamuriri sau intrebari , mi le puteti adresa aici :
    https://www.facebook.com/pg/inbucatarielasidy/

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.