vineri, 5 februarie 2010

Ecler Sidy

By Sidonia Toncean   Posted at  10:03   Prajituri 4 comments







 














Ingrediente:
250 g faina,
200 g unt, marga, ulei( ce ai),
500 ml apa,
6 oua mari,
sare,
o cutie Crema cremsnit de la Dr Oetker,
frisca ,
glazura de cacao.


















Mod de preparare:

Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si se pune toata faina deodata.Se amesteca in continuare, punindu-se din nou pe foc dar pe o tabla metalica, nu direct pe flacara.Se amesteca de citeva ori pina se desprinde aluatul de pe fundul vasului.
Se lasa apoi sa se raceasca aluatul.
Cind este rece, se pun ouale pe rind, amestecind bine dupa fiecare ou, pina se incorporeaza bine !!!
Aluatul astfel obtinut se pune intr-un posh( cornet) si se pun betisoare , in tava neunsa.
Se coace in cuptorul dinainte incalzit pina se rumenesc deasupra, aproximativ 30 minute, dar cuptorul nu se deschide nicicum 20 de minute, ca altfel se lasa eclerele !!!
Dupa ce s-au copt si racit, se pot tine in frigi in punga, mai mult timp .
Se taie deasupra un capac , se umplu cojile de elcer cu ce crema vreti si va place mai mult. Eu am facut crema de cremes, peste ea am pus frisca batuta, apoi capacul si deasupra glazura de cacao.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Frumos blog. Felicitari si la cat mai multe postari cu retete interesante !

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Sidy, la cat mai multe retete in noua ta bucatarie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări, Sidy! Îmi place blogul şi-mi plac şi cele câteva reţete pe care le-ai postat!
    Dar când o să-ţi pui grosul!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.