Ingrediente:
250 g faina,
200 g unt, marga, ulei( ce ai),
500 ml apa,
6 oua mari,
sare,
o cutie Crema cremsnit de la Dr Oetker,
frisca ,
glazura de cacao.
Mod de preparare:
Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si se pune toata faina deodata.Se amesteca in continuare, punindu-se din nou pe foc dar pe o tabla metalica, nu direct pe flacara.Se amesteca de citeva ori pina se desprinde aluatul de pe fundul vasului.
Se lasa apoi sa se raceasca aluatul.
Cind este rece, se pun ouale pe rind, amestecind bine dupa fiecare ou, pina se incorporeaza bine !!!
Aluatul astfel obtinut se pune intr-un posh( cornet) si se pun betisoare , in tava neunsa.
Se coace in cuptorul dinainte incalzit pina se rumenesc deasupra, aproximativ 30 minute, dar cuptorul nu se deschide nicicum 20 de minute, ca altfel se lasa eclerele !!!
Dupa ce s-au copt si racit, se pot tine in frigi in punga, mai mult timp .
Se taie deasupra un capac , se umplu cojile de elcer cu ce crema vreti si va place mai mult. Eu am facut crema de cremes, peste ea am pus frisca batuta, apoi capacul si deasupra glazura de cacao.
Frumos blog. Felicitari si la cat mai multe postari cu retete interesante !
RăspundețiȘtergereFelicitari Sidy, la cat mai multe retete in noua ta bucatarie!
RăspundețiȘtergereFelicitări, Sidy! Îmi place blogul şi-mi plac şi cele câteva reţete pe care le-ai postat!
RăspundețiȘtergereDar când o să-ţi pui grosul!
Bune eclere.Imi plac mult.
RăspundețiȘtergere