Ingrediente:
1 conopida
4 linguri otet
1 lingurita sare
3-4 linguri ulei
5-6 linguri sos Tahin( de susan)
zeama de lamaie
3-4 catei usturoi
2-3 linguri apa rece
sare
patrunjel verde
Mod de preparare:
Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si otet pentru aproximativ 15 minute. Eu acum am folosit conopida congelata carea afost fiarta in prealabil.
Dupa ce este fiarta conopida , se strecoara si se lasa la scurs.
Punem uleiul la incins si adaugam conopida sa se prajeasca frumos pe toate partile pina devine crocanta si aurie. Se scoate apoi pe un servet de hartie sa se scurga surplusul de ulei.
Intr-un bol punem usturoiul presat si sosul Tahin, amestecam apoi adaugam zeama de lamaie , dupa gust. Punem sare cat este necesar. Daca sosul s-a intarit adaugam 2-3 linguri de apa rece pina se face sosul ca si un iaurt.
Patrunjelul verde il tocam marunt si il adaugam sosului.
Sosul rezultat se pune peste conopida prajita si se orneaza dupa imaginatie.
Pofta mare !
PS. reteta am primit-o de la prietena mea Salwa Nabhani, careia ii multumesc foarte mult pentru tot !
Pagini
joi, 11 martie 2010
Conopida cu sos de susan ( Tahin)
By In bucatarie la Sidy
Posted at 20:02
Aperitive
7 comments
Multumesc pentru vizita dvs
"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen
Tipariti reteta
- Masurarea ingredientelor in bucatarie fara cantar
- Sirop de zmeura - la rece
- Prajitura cu urda
- Prajitura in doua culori, de post
- Miel la ceaun cu sos de vin alb - facut la stana
- Crema de zahar ars, cu blat
- Pastrama din piept de curcan
- Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana
- Pasta de gogosari( sau ardei kapia)
- Ciorba de ardei umpluti
Cele mai citite retete
MasterChef
Blogroll
Bloguri pe care le urmaresc.
http://www.retete-vechi-si-noi.info/
Totalul afișărilor de pagină
Interviu Gustos.ro
Interviu Gustos.ro
Interviu acordat www.gustos.ro.
Cititi interviul aici.
Buna conopida ta! Eu am facut saptamanile astea de mai multe ori salata ta de conopida cu cartofi, care este superba si in varianta de post. Am terminat conopida de la congelator, dar o sa mai cumpar ca am vazut ca se gaseste.
RăspundețiȘtergereAcum ca te simti mai bine, da bice la blog!
Te pup!
O bunatate!
RăspundețiȘtergereSidy,ai un premiu pe blogul meu!Pup !
Un premiu te asteapta la mine pe blog.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Si la mine pe blog ai premii! Alegel pe cel care il vrei sau pe toate!
RăspundețiȘtergereF interesant...hmm...super!
RăspundețiȘtergereHop si eu cu un premiu,de fapt cu doua.Te astept sa le ridici!
RăspundețiȘtergereFetelor dragi va multumesc frumos dar...nu stiu inca ce e cu premiile astea ! Cum se dau cum se iau....
RăspundețiȘtergereMai trebuie sa invat !