Ingrediente:
8 pulpe superioare
8 cartofi mai mari
usturoi
1 pahar vin alb
sare
piper
boia
cimbru
ulei
Mod de preparare:
Din ulei , vin ,sare, piper, boia si cimbru se face un bait.
Pulpele spalate si curatate se cresteaza si se ung cu acest bait apoi se scufunda in el si se da la rece pentru 3-4 ore.
Cartofii se curata si se cresteaza avand grija sa nu-i taiem pina jos.In despartituri introducem feliute de usturoi.
Intr-o tava punem hartie de copt, asezam pulpele si cartofii dati cu sare si deasupra fiecaruia stropim cu putin ulei.
Cuptorul este incalzit dinainte la 180 grade si dam tava la cuptor pina cand carnea si cartofii sunt bine patrunsi.
Se servesc pulpele cu aceste "acordeoane" si cu salata verde.
Pofta mare !
Excelent,excelenta idee...............tare mult imi plac acordeoanele.....te-am copiat si ieri am facut si eu ..........au un aspect deosebit......Felicitari, Sidy.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
foarte bun!fac si eu la sfarsit de saptamana!
RăspundețiȘtergereSidy, la mine pe blog te asteapta niste premii frumoase.Pup!
RăspundețiȘtergereSper sa scriu ce trebuie aici!
RăspundețiȘtergereImi plac pulpele tale cu acordeoane!
În blogosfera culinară s-a lansat un nou concurs cu premii. Dacă esti curioasa şi vrei să participi, citeste mai multe despre concurs pe blogul " furnicuţa-boscodina.com" sau pentru înscriere în concurs " yafa.unblog.fr " .