Ingrediente:
3 kg castraveti
1 buc radacina hrean
marar uscat
2 ardei iuti
6-7 catei usturoi
un colt de paine
sare
apa( la 1 l apa=1 lingura sare)
Mod de preparare:
3 kg castraveti
1 buc radacina hrean
marar uscat
2 ardei iuti
6-7 catei usturoi
un colt de paine
sare
apa( la 1 l apa=1 lingura sare)
Mod de preparare:
Se spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele capete ,cam de 1,5-2 cm adancime.
Se curata hreanul si se taie fasii.
Usturoiul se curata.
Ardeii iuti se taie in doua dar nu se despica de tot.
In borcanele dinainte spalate bine, se aseaza castravetii unul linga altul, dupa ce , pe fundul borcanelor am pus marar si 2 catei de usturoi.
Printre castraveti punem fasii de hrean si peste primul rand de castraveti adaugam alt marar si usturoi si un ardei iute.
Adaugam un alt rand de castraveti.
In borcanele cu castraveti punem apa pana la gura borcanului apoi o rasturnam intr-o oala si la 1 litru de borcan se pune o lingura rasa de sare.Eu am pus in borcan de 3 l asa ca am pus 3 linguri cu sare. Punem saramura pe foc pina se incalzeste( dar sa nu fiarba, sa se poata tine degetul in apa) apoi a rasturnam din nou in borcan.
Deasupra punem un colt de paine , acoperim borcanul cu o farfuriuta si lasam la soare sa se mureze vreo 3 zile. Se gusta castravetii si daca nu sunt destul de acri se mai lasa o zi la soare.
Se arunca painea de deasupra.
Se pot servi apoi.Se pastreaza la rece.In frigider ii puteti pastra asa pina la iarna, vor ramane crocanti.
Pofta mare sa aveti !
Se curata hreanul si se taie fasii.
Usturoiul se curata.
Ardeii iuti se taie in doua dar nu se despica de tot.
In borcanele dinainte spalate bine, se aseaza castravetii unul linga altul, dupa ce , pe fundul borcanelor am pus marar si 2 catei de usturoi.
Printre castraveti punem fasii de hrean si peste primul rand de castraveti adaugam alt marar si usturoi si un ardei iute.
Adaugam un alt rand de castraveti.
In borcanele cu castraveti punem apa pana la gura borcanului apoi o rasturnam intr-o oala si la 1 litru de borcan se pune o lingura rasa de sare.Eu am pus in borcan de 3 l asa ca am pus 3 linguri cu sare. Punem saramura pe foc pina se incalzeste( dar sa nu fiarba, sa se poata tine degetul in apa) apoi a rasturnam din nou in borcan.
Deasupra punem un colt de paine , acoperim borcanul cu o farfuriuta si lasam la soare sa se mureze vreo 3 zile. Se gusta castravetii si daca nu sunt destul de acri se mai lasa o zi la soare.
Se arunca painea de deasupra.
Se pot servi apoi.Se pastreaza la rece.In frigider ii puteti pastra asa pina la iarna, vor ramane crocanti.
Pofta mare sa aveti !
Buni castraveti murati.
RăspundețiȘtergereSi eu ii fac la fel, dar mai am de asta iarna un borcan de 3l.
Cand ii termin o sa pun si eu.
Mari acesti castraveti NU sunt pentru iarna !!! Ei se papa acum vara ca nu stau pina la iarna....
RăspundețiȘtergereAm pus anul trecut castraveti covasiti. Merge si fara paine, chiar se fac mai buni. Cei pe care i-am pus cu paine s-au inmuiat. A trecut aproape un an si mai am si acum. Sunt mult mai buni decat cei pusi toamna. Si mult mai simplu.
RăspundețiȘtergereDe abia astept timpul lor, mirosul ala imi placea mai mult decat gustul, recunosc ca reci, vara sunt dementiali!
RăspundețiȘtergereFoarte buni Sidonia si eu am facut niste ture :)
RăspundețiȘtergereAcum am aflat prima data ca se pune si paine. Omul cat traisete invata!
RăspundețiȘtergere