marți, 24 august 2010

Bulion de rosii preparat in casa

By Sidonia Toncean   Posted at  19:30   Camara de iarna 5 comments



Ingrediente:

Rosii bine coapte, cite kg vreti voi...Si ATAT !!!




Mod de preparare:
Rosiile se spala, se taie feliute si se pun la fiert intr-un vas mare.Se invarte cu lingura de lemn ca sa nu se prinda de fund. Cind s-au zdrobit si sunt fierte rosiile( cam 30-40  de minute, depinde cat de zemoase sunt rosiile) le dam prin masina de stors rosii avind grija ca sunt fierbinti.
Sucul obtinut se pune din nou la fiert si se fierbe pina se mai ingroasa putin( 30 de minute).
Eu nu mai adaug nici sare, nici ulei , nici zahar sau alti conservanti...
Bulionul rezultat il bagam in sticle , inchidem bine sticlele cu dopul, prin insurubare si punem sticlele intr-o cutie captusita cu paturi.
Acoperim si deasupra cu patura si lasam sticlele in acest pat cald pina se racesc( 24-48 de ore)
Apoi se pun in camara , iar cind veti gusta bulionul veti simti gustul placut al rosiei proaspete e gradina ...
Pofta mare !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

5 comentarii:

  1. Ft bun bulionul tau
    Eu am procedat la fel ca dvs..
    Am acoperit borcanele de 400g..le-am acoperit cu apa si le-am dat in fiert,am lasat borcanele in apa pana la racire si...la beci cu ele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si asa se poate, este cam acelasi lucru.....
      Bun de tot !

      Ștergere
  2. Sidy, anul trecut am facut sucul de rosii dupa reteta ta si a fost foarte bun!
    Anul asta o sa incerc si bulionul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Mari astept sa-mi spui ce parere ai.
      Noua ne place foarte mult !

      Ștergere
  3. Comment de pe Facebook :

    Tania Kiswani

    Iti multumim Sidy ,o sa incercam si reteta ta..!
    26 septembrie la 10:28 ·

    Mihaela Rozsnyai

    Eu si acum o vad pe bunica cum vine pe portita de la gradina cu un brat mare de frunze de telina si patrunjel. In fiecare an pun la fiertul bulionului un buchet de frunze verzi si zambesc cu gandul la draga mea bunica !!!
    26 septembrie la 13:58 ·

    Tudor Alexandru

    BULIONUL ASTA E BUN DE BAUT CU O PALINCA ! - DATA DE VALER ! (FACE BINE LA CIRCULATIE : CIRCULATI MAI DEPARTE).
    acum 22 ore ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.