vineri, 29 octombrie 2010

Muraturi asortate la butoi

By In bucatarie la Sidy   Posted at  08:20   Camara de iarna 2 comments






Ingrediente:
Castraveti
2 legaturi frunze de telina
1 legatura leustean
3 capatini usturoi curatat
1 kg morcovi taiati rondele
4 conopide
un pumn piper
2-3 buc mari de hrean
4-5 ardei iuti
2 crengute visin
marar uscat
cimbru uscat

Mai tarziu:
gogonele
2-3capatini de varza alba
2 capatini de varza rosie
1 gutuie.


Mod de preparare:
Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.Frunzele se spala si se lasa la scurs.
Pe fundul butoiului bine spalat se pun frunze de cimbru, marat, cativa catei de usturoi, 2 ardei iuti si o crenguta de visin. Cladim peste ele o parte din castraveti apoi buchetele de conopida , rondele de morcovi, marar , ardei iute ,usturoi, cimbru si din nou castraveti si conopida.Punem hrean, frunze de telina si de leustean , crenguta de visin si un pumn de piper.
Intr-o oala de 10 l punem apa si la fiecare l/apa punem 1 lingura cu sare. Apa trebuie sa fie putin calduta. O rasturnam peste muraturi astfel incat acestea sa fie depasite cu doua degete cu apa.
Deasupra muraturilor punem o farfurie sau o scandura si o greutate care sa lase legumele scufundate in apa.
Peste o perioada de timp, cand gasiti in piata cele necesare adaugati gogonelele, varza de doua felurisi gutuia taiata felii.Daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa cu sare.
Se tine butoiul acoperit la rece dupa ce s-au murat legumele.
Pofta buna !

PS. castraveti si gogonele atatia cat va plac ...nu conteaza cantitatea !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.