sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

By In bucatarie la Sidy   Posted at  08:26   Torturi 15 comments






Ingrediente:
Crema :
8 oua, 1 l lapte , 150 g zahar si un plic zahar vanilat Burbon.
Blatul :
5 oua, 1 cana faina si 1 cana zahar
A doua crema: un pachet de piure de castane, 1 cutie crema Tiramisu de la Dr Oetker
Frisca Milli 30% grasime, un blat de tort din comert


Mod de preparare:
Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii cratitei. Se da deoparte sa se raceasca.
Cele 8 oua intregi se mixeaza bine( nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon , apoi se adauga incet laptele si se mixeaza in continuare sa faca spuma multa.
Intr-un castron, cele 5 oua intregi se mixeaza bine bine cu zaharul, pina se dubleaza compozitia, apoi se adauga faina si se amesteca usor .
In cratita cu zaharul caramelizat, se adauga crema din cele 8 oua apoi, peste ea , blatul , care se v-a ridica deasupra.
Se da la cuptor, aproximativ o ora , la foc mic, se verifica blatul cu scobitoarea.
Dupa ce am scos tortul din cuptor se rastoarna cu gura in jos pe un platou si NU SE RIDICA cratita pina A DOUA ZI !!!
Se tine la rece.
Pireul de castane se amesteca cu crema Tiramisu , preparata cum scrie pe cutie.Blatul din comert se taie in trei, daca nu este taiat .Peste prima foaie insiropata se pune 1/2 din crema cu castane, apoi a doua foaie, se aseaza cu grija tortul din crema de zahar ars,apoi cealalta crema ramasa si deasupra ultima foaie de blat.
V-a iesi un tort inalt frumos...
Tortul se orneaza cu frisca , dupa preferinte...
Este putin de lucru...dar nu veti regreta ! 
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

15 comentarii:

  1. Foarte frumos si elegant!Este pentru nepotel?Un weekend frumos.Te-am pupat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult draga mea ! Este pentru fiul meu...l-am facut mai demult. Pentru nepotel am facut chiar acum unul si am sa-l postez cat de curand.
    Te tzuc cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere
  3. Viorica Suciu

    Arată grozav si tot pe atat de bun cred ca si este. Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iuliana Tarnoveanu

    Buuuuuuun dar trebuie sa gusti numai! Îmi place...

    RăspundețiȘtergere
  5. Margareta Cismasiu

    Bun si aspectuos asa cum ne-ai obisnuit. Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  6. Sidy, arata de nota douazeci, te chem si la mine sa faci unul din asta de ziua mea :P sunt sigura ca este foarte gustos, am mancat candva, in studentie, castane comestibile, acum nu-mi mai amintesc gustul lor, dar mai tin minte ca mi-au placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vin cu mare drag Oana...pentru tine, oricand !
      La voi nu se gasesc pe strada castane prajite ? Sau in piata ?
      Pireu de castane gasesti in comert la borcan sau ambalat ca si untul...Daca ai castane , am o reteta minunta de piure !

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  7. Lia Maria Grozi

    Foarte frumos ornat 👌cât despre gust, yumi...sigur este un deliciu 😋 iubesc piureul de castane 👍.Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  8. Covatariu Rodica

    Sunt convinsa ca este delicios. Am mai mancat cand eram la scoala la Fagaras. Ne-a adus Jeni de la Baia mare, nu eta ca acesta dar a fost delicios. Nu am mai mancat de atunci. Astept si eu o feliuta acolo cat de mica mica mica😅😅😅😅 .Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  9. Genica Stetca

    A mai ramas ceva din tort ? Pentru cati poftim ,trebuie sa faci un tort cat roata carului !!! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  10. Monica Deiceanu

    F bun si pireu de castane ai da un gust fantastic ! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.