Ingrediente:
2 fileuri de cod( se poate si alt fel de peste)
100 ml ulei
1 ceapa uscata
2-3 cepe verzi
3-4 catei usturoi
200 ml bulion
2 rosii
1/2 ardei gras
1 foaie de dafin
100 ml vin
piper macinat
sare
zeama de lamaie( facultativ)
Mod de preparare:
Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute pe o parte, 2 pe cealalta, apoi se scoate pe o farfurie.
Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul, bulionul,sarea, foaia de dafin, piperul , usturoiul razuit ( eventual zeama de lamaie) si bucatile de peste fripte pe jumatate. Se lasa sa fiarba pina sunt fierte toate , apoi se lasa sa se raceasca. Se serveste ca aperitiv rece.
Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul, bulionul,sarea, foaia de dafin, piperul , usturoiul razuit ( eventual zeama de lamaie) si bucatile de peste fripte pe jumatate. Se lasa sa fiarba pina sunt fierte toate , apoi se lasa sa se raceasca. Se serveste ca aperitiv rece.
Pofta mare !
Mai si pentru mine o portioara?
RăspundețiȘtergereIti dau si eu prajiturele!
Multa sanatate si un Craciun fericit, tie si familiei tale frumoase!