duminică, 19 decembrie 2010

Plachie de cod

By Sidonia Toncean   Posted at  08:31   Preparate din peste si fructe de mare 1 comment







Ingrediente:
2 fileuri de cod( se poate si alt fel de peste)
100 ml ulei
1 ceapa uscata
2-3 cepe verzi
3-4 catei usturoi
200 ml bulion
2 rosii
1/2 ardei gras
1 foaie de dafin
100 ml vin
piper macinat
sare
zeama de lamaie( facultativ)


Mod de preparare:
Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute pe o parte, 2 pe cealalta, apoi se scoate pe o farfurie.
Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul, bulionul,sarea, foaia de dafin, piperul , usturoiul razuit ( eventual zeama de lamaie) si bucatile de peste fripte pe jumatate. Se lasa sa fiarba pina sunt fierte toate , apoi se lasa sa se raceasca. Se serveste ca aperitiv rece. 
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

Un comentariu:

  1. Mai si pentru mine o portioara?
    Iti dau si eu prajiturele!
    Multa sanatate si un Craciun fericit, tie si familiei tale frumoase!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.