Ingrediente:
1,5 kg muschi de porc
400 g ciuperci taiate, in conserva
2 cepe
2 galbenusuri
5 linguri unt
100 ml vin
3 linguri smantana
125 g pate gasca
400 g aluat foietaj
o legatura patrunjel verde
sare
piper mozaic
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt apoi o calim in doua linguri cu unt. Adaugam ciupercile taiate marunt dupa ce ceapa a devenit sticloasa, lasam sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute.
Adaugam vinul si smantana si lasam sa fiarba pina scade , amestecand mereu.Luam vasul de pe foc , asezonam si adaugam patrunjelul verde tocat. Amestecam pina se omogenizeaza si dam la rece.
Asezonam muschiul pe toate partile si il rumenim in 3 linguri de unt pe toate partile pina prinde o culoare frumoasa aramie.
Luam bucata de aluat , o netezim si intindem amestecul de ciuperci cu ajutorul unei linguri pe intreaga suprafata a aluatului , mai putin doua degete la margimea aluatului care le lasam libere.Muschiul il ungem cu pateul de gasca si al asezam peste ciuperci. Rulam aluatul cu muschiul , incet , cu grija sa nu se rupa aluatul, nu prea strans si presam bine marginile.
Cele doua galbenusuri le batem bine si ungem cu ele aluatul pe care il asezam intr-o tava unsa cu putin unt.
Muschiul se coace in cuptorul dinainte incalzit, cam 50-60 minute pina devine auriu.Se scoate din cuptor si se feliaza cu grija, servindu-se alaturi de garnitura de cartofi, orez sau alte legume.Si o salata bineinteles....
Pofta mare !
Pentru mine este o idee noua,felul in care ai pregatit muschiul!Am un muschi la congelator ,salvez reteta si o sa-l pregatesc la fel .....surpriza pentru baietii mei!
RăspundețiȘtergereO seara minunata!
Este minunat.........am facut si eu anul trecut la Revelion ceva asemanator si mi-a placut tare mult atat mie cat si musafirilor.
RăspundețiȘtergere