miercuri, 30 martie 2011

Langosi cu branza si smantana

By Sidonia Toncean   Posted at  07:38   Aperitive 2 comments


Cuvântul langoș provine de la ungurescul “lang” care înseamnă “flacără”. Gogoașa tradițională ungureasca se cocea din aluatul de pâine și reprezenta micul dejun în dimineața în care se ducea pâinea la cuptor. Astăzi langosul îl regăsim în nenumărate patiserii și aproape în toate bâlciurile și parcurile de distracție din Ungaria, Austria, Cehia, Slovacia, Croația și România.

Ingrediente:
1 kg faina
25 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
750 ml apa minerala( poate fi 1/2 apa si 1/2 lapte)
1/2 l ulei
200 g branza sarata
200 ml smantana
usturoi( optional) 



Mod de preparare:











Faina se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai moale.
Se framanta foarte bine 30 minute.
Se fac cocuti cati langosi dorim sa facem.
Se lasa la cald, la dospit 15 minute.
Fiecare cocut se intinde cu sucitoarea si se coace in tigaie in uleiul incins in prealabil, pe ambele parti.
Cat sunt inca calzi langosii se ung cu smantana, se rade deasupra branza si se poate pune si mujdei de usturoi( cine doreste).

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. Buneee! Sidy, cred ca ti-a fost dor de mancare romaneasca, nu? Ma innebunesti cu mancaricile tale adevarate, romanesti. Ai o sumedenie de retete minunate, specifice zonei Bihorului. Ce sunteti voi acolo, criseni, nu? Sau banateni? Asta ca sa stiu sa laud si la altii mancarea ta... ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DA Vicky ! Asa este....si ieri am facut inca o portie de langosi ca tare ne mai plac !
      Sa sti ca noi suntem....bihoreni !!!
      Te tzuc !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.